Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Να γιατί οι γυναίκες πονούν περισσότερο από τους άντρες

Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον πόνο από τους άντρες και μια ορμόνη που παράγεται από έναν ενδοκρινή αδένα ίσως εξηγεί τον λόγο.

Ανοίγοντας ταυτοχρόνως νέους δρόμους σε εξατομικευμένες θεραπείες πόνου.

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη που έγινε σε θηλυκά ποντίκια και έψαξε να βρει τον ρόλο της προλακτίνης σε όλα αυτά. Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζεται από ενδοκρινείς αδένες στον υποθάλαμο και έχει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και στις φυσικές αντιδράσεις κατά την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα.

Οι ερευνητές υπέθεσαν πως η παραγωγή προλακτίνης μπορεί να έχει να κάνει και με την απάντηση του σώματος στον πόνο και, όπως μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «Science Translational Medicine», κατέληξαν πως πράγματι υπάρχει «ένας μηχανισμός που βασίζεται στο φύλο και προωθεί τον πόνο».Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τα σύνδρομα λειτουργικού πόνου, καταστάσεις όπου ο ασθενής παραπονιέται για πόνο και άλλες λειτουργικές διαταραχές που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχη οργανική βλάβη.

Οι διαταραχές πόνου αφορούν περισσότερο στις γυναίκες, κάτι που γνωρίζει εδώ και καιρό η επιστήμη, και η προλακτίνη ευθύνεται πιθανότατα για ένα καλό κομμάτι όλων αυτών.

«Αυτό θα έχει μια τεράστια και σημαντικότατη επίδραση στην ιατρική περίθαλψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Frank Porreca της μελέτης, βρίσκοντας ακόμα και φάρμακα που επιδρούν στην προλακτίνη, επιφέροντας περισσότερο πόνο.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.