HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία – Ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς

Δραματικός είναι ο απολογισμός του κορωνοϊού στην Ισπανία, όπου την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι άλλοι 738 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους –ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής ημερήσιος αριθμός.

Σύμφωνα με το Associated Press, o συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία είναι πλέον 3.434 –ξεπερνώντας την Κίνα όπου πέθαναν 3.285 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την αρνητική πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 6.820 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, οι ισπανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως αυξήθηκε κατά 20% και ο αριθμός των κρουσμάτων, αγγίζοντας πλέον τα 47.610.

Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με την Ινδία να μπαίνει την Τρίτη στη λίστα των χωρών που προχώρησαν σε lockdown και να βάζει 1,3 δισ. ανθρώπους σε καραντίνα.

Παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί πως η πανδημία θα «χτυπήσει» τώρα τις ΗΠΑ, η Ευρώπη παραμένει αυτή τη στιγμή το hotspot του ιού.

Στην Ισπανία, ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια νοσοκομεία ενώ ένα παγοδρόμιο στη Μαδρίτη χρησιμοποιείται ως νεκροτομείο, όπως μεταδίδει το Euronews.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα Εl Pais στη διαδικτυακή της έκδοση, περισσότεροι από 5.300 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον Covid – 19 και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 26.960 άνθρωποι, 3.166 εκ των οποίων στην εντατική.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου της Τετάρτης, ο Φερνάντο Σιμόν, διευθυντής του κέντρου συντονισμού απειλών υγείας του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας είπε πως «η καθημερινή αύξηση των θανάτων έχει σταθεροποιηθεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε μακριά από το εθνικό peak των μολύνσεων».

Ωστόσο, ο ειδικός προειδοποίησε πως το υγειονομικό σύστημα της Ισπανίας θα συνεχίσει να «τρίζει» και αργότερα, καθώς ορισμένες φορές περνούν αρκετές ημέρες πριν οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια