HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γιαμαρέλλου: Οι συστάσεις για κορωνοϊό δεν εξαιρούν τη Θεία Κοινωνία

Την αντίδραση της Oμοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσαν οι δηλώσεις της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Ελένης Γιαμαρέλλου, ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει από την Θεία Κοινωνία.

Η τοποθέτηση της κυρίας Γιαμαρέλου προκάλεσε έκπληξη και μάλιστα η ίδια δήλωσε, εκτός των άλλων, ότι θα προχωρήσει σε μετάληψη. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών που κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών μιλά για απαράδεκτες τοποθετήσεις επιστημόνων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι' αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια