Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ράμπες & χώροι υγιεινής ΑμεΑ στα σχολεία μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»

Με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους των σχολείων της περιοχής ευθύνης του, πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης.

Ο λόγος για τον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», όπου, επιλέξιμες δαπάνες θεωρούνται όσες αφορούν σε δράσεις κατασκευής ή προκατασκευής και τοποθέτησης ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ, καθώς και κατασκευής χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στα σχολικά συγκροτήματα.

«Με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, που βελτιώνουν την καθημερινότητα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση στα προσβάσιμα σχολεία από όλους» τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κατερίνης, για την καταγραφή των αναγκών τους και τη δυνατότητα κατασκευής ραμπών ή χώρων υγιεινής των ΑμεΑ, το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης είναι 253.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Σχετική απόφαση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου προς το Υπουργείο Εσωτερικών λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι οικονομικοί πόροι προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.