HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει την εξάπλωση του ιού η άνοδος της θερμοκρασίας

Πολλά έχουν ακουστεί για το πώς μπορεί να επηρεάσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού η άφιξη της άνοιξης και η άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε είναι από την εμπειρία μας με τον ιό της γρίπης ή άλλους κορονοϊούς, που έχει διαπιστωθεί πως η μεταδοτικότητά τους περιορίζεται όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο.

Όπως είπε στο Star ο καθηγητής μικροβιολογίας, διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, «η θερμοκρασία παίζει ένα ρόλο. Έχουν γίνει και κάποιες μελέτες τώρα για τον νέο κορονοϊό που δείχνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

Ο κ. Τσακρής υπογράμμισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεχίσουμε τα μέτρα αλλά και να αναγνωρίσουμε τη συστράτευση του κόσμου, ενώ εξήγησε πως η ψυχική μας ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη τώρα σε σχέση με την περίπτωση μεγάλης εξάπλωσης του ιού.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν, πήραμε σχεδόν όλα τα μέτρα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το βλέπουμε στις επιδημιολογικές καμπύλες, η Ευρώπη πιάστηκε λίγο απροετοίμαστη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πόσο αποδίδουν τα μέτρα, ο κ. Τσακρής είπε πως είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια