Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει την εξάπλωση του ιού η άνοδος της θερμοκρασίας

Πολλά έχουν ακουστεί για το πώς μπορεί να επηρεάσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού η άφιξη της άνοιξης και η άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε είναι από την εμπειρία μας με τον ιό της γρίπης ή άλλους κορονοϊούς, που έχει διαπιστωθεί πως η μεταδοτικότητά τους περιορίζεται όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο.

Όπως είπε στο Star ο καθηγητής μικροβιολογίας, διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, «η θερμοκρασία παίζει ένα ρόλο. Έχουν γίνει και κάποιες μελέτες τώρα για τον νέο κορονοϊό που δείχνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

Ο κ. Τσακρής υπογράμμισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεχίσουμε τα μέτρα αλλά και να αναγνωρίσουμε τη συστράτευση του κόσμου, ενώ εξήγησε πως η ψυχική μας ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη τώρα σε σχέση με την περίπτωση μεγάλης εξάπλωσης του ιού.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν, πήραμε σχεδόν όλα τα μέτρα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το βλέπουμε στις επιδημιολογικές καμπύλες, η Ευρώπη πιάστηκε λίγο απροετοίμαστη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πόσο αποδίδουν τα μέτρα, ο κ. Τσακρής είπε πως είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.