HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε για εξηγήσεις από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση έκανε γνωστή το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο σε tweet που ανάρτησε, κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» και  για «κράτηση δημοσιογράφων».

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης η κλήση στο ελληνικό ΥΠΕΞ του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, στα ανοιχτά της Κω.

Την είδηση ανακοίνωσε στο briefing o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Η σύγκρουση επέφερε μικρές υλικές ζημιές στο σκάφος του Λιμενικού, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους του πληρώματος.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια