Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες» δηλώνει μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό

Στη σοβαρή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τα μέτρα της κυβέρνησης δεν εφαρμόζονται δυστυχώς εξηγώντας πως το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» είναι σαφές και δεν σημαίνει πως επειδή έκλεισαν τα σχολεία «ο κόσμος πρέπει να συναθροίζεται στις καφετέριες».

«Εάν έχουμε ένα κύμα κρουσμάτων μαζεμένα σε 4-5 ημέρες το σύστημα υγείας μας, δεν θα αντέξει, είναι ήδη 11 χρόνια κρίσης. Αυτό θα συμβεί αν δεν σταματήσουμε τις συναθροίσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις» είπε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και τόνισε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση».

«Δεν είναι σωστό να συγχρωτιζόμαστε. Δεν έχουμε άλλα όπλα για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό, δεν έχουμε εμβόλια, δεν έχουμε φάρμακα. Μένουμε σπίτι όταν είμαστε άρρωστοι, δεν συγχρωτιζόμαστε ακόμα και να μην έχουμε συμπτώματα. Αποφεύγουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, έχουμε καιρό να το κάνουμε αυτό» ανέφερε ο καθηγητής και τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες δεν σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε κουλτούρα πρόληψης στη χώρα. Δεν έχουμε το αίσθημα αλληλεγγύης, είμαστε λίγο εγωκεντρικοί» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου συμπληρώνοντας παράλληλα «στην επόμενη επιτροπή θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες».

«Έχουν οικονομικές επιπτώσεις όλα αυτά αλλά μπροστά στην υγεία θα επιλέξουμε τη δημόσια υγεία» επεσήμανε.

Αναφερόμενος  στα μέτρα που έχουν ληφθεί είπε ότι «ελήφθησαν στην ώρα τους ακόμα και πιο μπροστά από ό,τι έπρεπε».

Εστιάζοντας στην κατάσταση που επικρατεί Ιταλία ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι «βασίστηκε στα μέτρα στις πύλες εισόδου πιστεύοντας ότι δεν θα μπει μέσα ο ιός. Τα κρούσματα πάνε στο σύστημα υγείας, ελάχιστα θα βρεις στα αεροδρόμια. Έχει άλλο προσδόκιμο επιβίωσης. Είναι πιο γηρασμένος πληθυσμός, έχει περισσότερους 80αρηδες - σε αυτές τις ηλικίες η θνητότητα είναι 14$. Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά έχει 11 κρεβάτια ΜΕΘ ανα εκατομμύριοα κατοίκους όταν η Γερμανία έχει 29 κρεβάτια ανά εκατ. κατοίκους».


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.