Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"Κύριε Τσιόδρα, σας ευχαριστούμε"

Η σκληρότητα του νέου κορονοϊού, που έχει αλώσει την υφήλιο και τη χώρα μας, δεν έγκειται στα υψηλά, σχεδόν εφιαλτικά ποσοστά μετάδοσης και θνητότητας του.
Η βαρβαρότητά του είναι ακριβώς ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής του είναι η απόλυτη αυτόβουλη απομόνωση, η εθελούσια καραντίνα. Δηλαδή ο COVID-19 πλήττει την επικοινωνία, τη συνάθροιση, τον συναγελασμό, θέτει εν κινδύνω τη συνάντηση του ανθρώπου με τον άνθρωπο

Όμως υπάρχουμε χωρίς το βλέμμα του άλλου;

Οι Ιταλοί, μεσόγειοι γείτονες, δώσανε το παράδειγμα. Αντίσταση και ζωή από τα μπαλκόνια. Μία εβδομάδα πριν, την Κυριακή όλη η Ελλάδα στις εννέα το βράδυ βγήκε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Προχθές στην Πιερία διοργανώθηκε με επιτυχία ένα πάρτυ με τους Djs να παίζουν μουσική  από τα μπαλκόνια τους και να διασκεδάζουν όλους εμάς που είμαστε σε εθελούσια καραντίνα στα σπίτια μας.

Την Παρασκευή ο ιερέας της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης έψαλλε «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο του Ναού, ενώ οι πιστοί παρακολούθησαν από τα μπαλκόνια τους. Είμαστε λαός πολύτροπος, μπορούμε να σκαρφιστούμε τρόπους επικοινωνίας και συνάντησης. Θα αντέξουμε.

Κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα ακριβώς, όλοι συντονιζόμαστε με την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του ιού. Ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, να γίνει πιο ιικός (viral) και από τον ιό τον ίδιο.

«Χάρη σ' αυτόν, οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας», γράφει η γαλλική Figaro για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι επόμενες ημέρες είναι δύσκολες. Τους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί η δυσκολία, διότι θα κλιμακωθεί ο κίνδυνος. Θα αντέξουμε.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Το χρωστάμε σε  όλους εκείνους που έκαναν τον Τσιόδρα να κλάψει: τις μανάδες και τους πατεράδες μας. «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Ας γίνει ο αγώνας αυτός, ο αγώνας όλων μας».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.