-->

Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ "ΠΡΟΤΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ" ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ " ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ " ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα, τεκμηριωμένη όσο και άκρως αποτελεσματική πρόταση έρχεται να κάνει ένας  Γεωπόνος από την Πιερία, αναφορικά με τους γεωπόνους εμπορίας γεωργικών εφοδίων  ανά την επικράτεια. 


Ειδικότερα  προτείνει οι γεωπόνοι που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους να ακολουθούν σχολαστικά και επισταμένως τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας που είναι γνωστά σε όλους μας".... φορώντας τις κατάλληλες μάσκες ,γάντια, και απόσταση από τους συνομιλητές το λιγότερο δυο μέτρα...." αλλά προτείνει την εξής  καινοτομία:  Οι γεωπόνοι στις καθημερινές τους συναλλαγές να δουλεύουν με "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ", δηλαδή να  κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού με τους αγρότες-πελάτες τους,  να προσέρχονται στο κατάστημα και για τον λόγο να αυτό να εξυπηρετούνται, κατ’ εκτίμηση, ένας αγρότης ανά 30 λεπτά, μειώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο του συνωστισμού .

 Χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή με τον  αγρότη,".... δηλαδή να εκδοθούν τα απαραίτητα τιμολόγια , να δοθούν  οι κατάλληλες οδηγίες χρήσης του σκευάσματος,  να γίνει η φόρτωση του προϊόντος, να απαντώνται κάποια τηλέφωνα που ενδεχομένως να κλείνονται νέα τηλεφωνικά ραντεβού με αγρότες,  και το πιο βασικό να γίνεται η πληρωμή,…" έτσι θα ολοκληρωθεί  η προβλεπόμενη διαδικασία απρόσκοπτα και απολύτως αποτελεσματικά, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων αποστάσεων. 

- Για τον λόγο αυτό ο γράφων ήδη βρίσκεται σε επαφή με το ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) , ενημερώνοντάς τον σχετικά για αυτήν του την πρόταση, ούτως ώστε να υπάρξει μια γενική, προσεγμένη, στοχευμένη και συγκεκριμένη οδηγία από το κορυφαίο συνδικαλιστικό τους Όργανο.
  
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ” ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ "

- Αναρτήστε σε δυο εμφανή σημεία έξω από τα καταστήματα σας ένα κείμενο  που θα αναφέρει τα εξεις  "...TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…"

- Σφραγίστε τον χώρο εισόδου της επιχείρησης  σας και χρησιμοποιήστε κόκκινες κορδέλες , κώνους, ταμπελάκια STOP,  η κλειδώστε κάποιες πόρτες,   ανάλογα με τον χώρο που έχει ο καθένας από εσάς στην επιχείρησή του, ώστε να υπάρχει ένας μονο χώρος πρόσβασης  τον οποίο  θα ελέγχεται αποκλειστικά εσείς και θα είναι κλειδωμένος εάν είναι αυτό εφικτό.

- Όταν κάποιος πελάτης  ερχεται "εκτάκτως "και " χωρίς ραντεβού" ακόμη και ο καλύτερος σας πελάτης εάν είναι τον προτρέπετε να σας τηλεφωνήσει ( για να μην μιλάτε απο κοντά ) και του εξηγείτε το νέο τρόπο λειτουργίας . Στην συνέχεια του κλείνετε το πρώτο διαθέσιμο σας ραντεβού 

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ

-  Προτείνετε στους αγρότες να κάνουν μεγαλύτερες προμήθειες  π.χ. για ένα  μήνα αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο   να  σας "επισκέπτονται"  κάθε  λίγο και λιγάκι.                  

- Να έχετε πάντα ένα σημείο ανταλλαγής εγγράφων π.χ. ένα τραπέζι ή ένα γραφείο που εκεί  θα αφήνετε το τιμολόγιο που εκδίδετε ενώ δίπλα θα αφήνει ο αγρότης τα χρήματα ή θα υπάρχει το μηχάνημα POS στο οποίο θα γίνετε η  προβλεπόμενη  συναλλαγή (πάντα ομως σε απόσταση.)

- Εξηγήστε στους αγρότες που τυχόν θα διαμαρτυρηθούν ότι  με την λειτουργία των ραντεβού θα εξυπηρετηθούν καλύτερα  οι ίδιοι και επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός και εκτός του καταστήματος πράγμα που τελικά θα  είναι "ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ".

- Κρατείστε πάντα την απόσταση των δυο μέτρων από  όλους τους συνομιλητές σας ακόμη και απο τους εργαζόμενους της  επιχείρησης σας

- Αγαπητοί συνάδελφοι τα" χρήματα" και η "άμεση εξυπηρέτηση" των πελατών δεν πρέπει να μπαίνουν μπροστά από την υγεία    μας και την υγεία της οικογένειάς μας .
- Είμαστε και εμείς  στην "πρώτη γραμμή" για να καλλιεργηθούν πάση θυσία οι αγροτικές εκτάσεις.Σε αντίθετη περίπτωση όπως καλά γνωρίζετε θα υπάρχουν ελλείψεις  "βασικών αγαθών διατροφής" με ασύλληπτες συνέπειες στην κοινωνική  δομή του ήδη "Δοκιμαζόμενου" Κράτους. 

Πρέπει να κρατηθούμε υγιείς   "...και   να μην είμαστε εμείς που  τελικά  γυρίζοντας στο σπίτι το βράδυ χωρίς  βέβαια να το θέλουμε  θα μεταφέρουμε τον ιό μέσα στην οικογένεια μας....."    Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού (  τρόπος λειτουργίας που ο "Ιατρικός κλάδος" τον ακολουθεί εδώ και  πάρα πολλά χρόνια) θα δείξουμε την σοβαρότητα του κλάδου μας απέναντι στην απειλούμενη "δημόσια υγεία" συνεισφεροντας στην μάχη απέναντι στον  "αόρατο εχθρό."

 ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ   
ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΕΞΑΡΧΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ    
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ   ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->