HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορωνοϊός στην Κατερίνη: Τελικά υπάρχει κρούσμα ή όχι; Αυτή είναι η αλήθεια…

Από εχθές το απόγευμα ξεκίνησε η φήμη πως ένα ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, και έχει αναστατωθεί όλη η τοπική κοινωνία.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ναι, όντως παρουσιάστηκε εχθές στο Νοσοκομείο Κατερίνης ένας άνδρας 58 ετών ο οποίος είχε έντονο βήχα, και επειδή μόλις είχε επιστρέψει από Πάτρα, όπου είχε ταξιδέψει πρόσφατα για επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θεώρησε (και μπράβο του για το θάρρος του) πως έπρεπε να παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο και ν’ αναφέρει την περίπτωσή του ώστε να προφυλάξει τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του.

Από την άλλη πλευρά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και λόγω των οδηγιών που υπάρχουν από το Υπουργείο υγείας, το Νοσοκομείο Κατερίνης, διαχειρίζεται όλα τα περιστατικά που παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού ως «ύποπτα» και πολύ καλά κάνει εδώ που τα λέμε.

Άλλωστε θυμίζουμε ότι από εχθές η διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης προχώρησε σε καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίων και αυστηροποίηση του ελέγχου στην πύλη εισόδου του νοσοκομείου.

Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται για.. «κρούσμα κορωνοϊού στην Κατερίνη..» είναι υπερβολές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, αναμένονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων από το ΑΧΕΠΑ που στάλθηκαν σήμερα το πρωί, για να διαπιστωθεί αν τελικά η περίπτωση του 58χρονου είναι κρούσμα ή όχι. Πάντως οι γιατροί αναφέρουν πως εκτός από τον έντονο βήχα, ο ασθενής δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα της ασθένειας, και κατά πάσα πιθανότητα τ’ αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.

Τέλος, να πούμε πως η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας είναι γοργή, και σίγουρα κάποια στιγμή θα τον συναντήσουμε και στον τόπο μας. Γι’ αυτό ας μην έχουμε αμφιβολίες. Το ζήτημα είναι πως η διοίκηση, το προσωπικό και οι γιατροί μας στον Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης είναι σ’ ετοιμότητα και έχουν τα προσόντα και την ικανότητα ν’ αντιμετωπίσουν τυχόν «δύσκολες καταστάσεις» που μπορεί να προκύψουν με τον κορωνοϊό στο άμεσο μέλλον.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια