Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ-ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: “Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία”

Το Επιμελητήριο Πιερίας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τα γεγονότα που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και ειδικότερα όλα όσα σχετίζονται με τις συνέπειες στην οικονομία και στον επιχειρηματικό κόσμο.

“Ως γνωστόν, έχουμε ήδη προβεί σε μία σειρά παρεμβάσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στην κατεύθυνση τ


Σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλλει το Επιμελητήριο Πιερίας, καταθέτουμε ακόμη μία πρόταση, αυτή τη φορά για τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, μέσω της λήψης ενός στοχευμένου μέτρου που αφορά στην εξόφληση των τιμολογίων των προμηθευτών” δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος:


Προς ΥΠ.ΟΙΚ.
          ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Κοιν: Τράπεζα Ελλάδος, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Βουλευτές, ΚΕΕ, Επιμελητήρια.
Θέμα: Ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας – Εξόφληση Τιμολογίων
Ο επιχειρηματικός κόσμος  παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ικανοποίηση τα κυβερνητικά μέτρα για την αναγκαία ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και αναμένει με αυξημένες προσδοκίες τη στοχευμένη και αποτελεσματική συνέχισή τους.
Ανταποκρινόμενοι στις συνεπαγόμενες υποχρεώσεις του ρόλου μας, ως συνδετικού κρίκου  μεταξύ κυβέρνησης και αγοράς, θεωρούμε σκόπιμο να θέσουμε υπόψιν σας την ακόλουθη συγκεκριμένη πρόταση:
Προκειμένου να διαφυλαχθούν, τόσο οι θέσεις εργασίας, όσο και ο απαραίτητος συναλλακτικός κύκλος της αγοράς, προτείνουμε να οδηγηθεί σημαντικό μέρος της παρεχόμενης από το κράτος και τις τράπεζες ρευστότητας,  προς την εξόφληση  τιμολογίων προμηθευτών προς τις επιχειρήσεις  και τιμολογίων των επιχειρήσεων προς την πελατεία τους.
Ουσιαστικά, δηλαδή προτείνεται μια άμεση, απλουστευμένη και χωρίς προμήθειες, χρηματοδότηση τύπου FACTORING.
Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται αποτελεσματικά ολόκληρη η συναλλακτική αλυσίδα της αγοράς, από το χονδρεμπόριο και τους παραγωγούς, μέχρι τον τελικό καταναλωτή της λιανικής.
Έτσι, η στοχευμένα παρεχόμενη ρευστότητα θα ενισχύσει  άμεσα την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες της, αφού θα χρηματοδοτεί απευθείας, πραγματικές και αναγκαίες  για την επιβίωση της αγοράς συναλλαγές.
Εκτιμώντας το προτεινόμενο μέτρο ως αναγκαίο, ευελπιστούμε για την υιοθέτησή του από την κυβέρνηση και την άμεση εφαρμογή του.
Με τιμή 
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.