Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Του έκοψαν τη σύνταξη μετά από ένα απίστευτο λάθος! “Δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μένα αυτά”

Το αλαλούμ που επικρατεί στο σύστημα απονομής τόσο των αναπηρικών συντάξεων όσο και των κανονικών, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά στην Κρήτη.

Η πρώτη περίπτωση αφορά το λάθος του ΕΦΚΑ που έκοψε τη σύνταξη ηλικιωμένου με εγκεφαλικό, ο οποίος και είναι ο κύριος ασφαλισμένος, μετά το θάνατο της συζύγου του, που δεν ήταν η κύρια ασφαλισμένη.

Το σύστημα δηλαδή μετά τη δήλωση του θανάτου, αναγνώρισε ως ασφαλισμένη την θανούσα και όχι το σύζυγό της με αποτέλεσμα από το Δεκέμβριο να μην αποδίδεται η σύνταξη στο δικαιούχο. Όπως κατήγγειλε η κόρη του στο Ράδιο Κρήτη, έσπευσε άμεσα στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου για να πει στους αρμόδιους τι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια και ενώ αναγνωρίστηκε το λάθος, οι αγκυλώσεις του συστήματος την έφεραν σε απόγνωση αφού της δήλωσαν ότι η σύνταξη θα επανέλθει τον Απρίλιο. Για 4 ολόκληρους μήνες, σύνταξη δεν θα μπαίνει στο λογαριασμό του πατέρα της, που αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται φάρμακα και περίθαλψη στο σπίτι.

Καρκινοπαθής περιμένει αναπηρική από το 2017

Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με την αναπηρική σύνταξη γυναίκας από την Γέργερη που από το 2017 και ενώ τα ποσοστά αναπηρίας λόγω καρκίνου ήταν πάνω από 80% μέχρι σήμερα 6 Μαρτίου 2020 δεν έχει εκδοθεί.

Παρά τις οχλήσεις σε καθημερινή βάση της κόρης της, η μοναδική απάντηση που έχει πάρει είναι ότι πρέπει να περιμένει τη σειρά της από το 2017. Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κόρη τους ούτε ο πατέρας παίρνει σύνταξη παρά το γεγονός ότι έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και δύο χρόνια.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.