Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το Ίντερνετ ΔΕΝ θα καταρρεύσει εξαιτίας του κορωνοϊού

Ισχυρισμός
Φοβούνται την παγκόσμια κατάρρευση του Ίντερνετ εξαιτίας του Κορωνοϊού

Συμπέρασμα
Η καθολική κατάρρευσή διαδικτύου δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί εύκολα στην πράξη. Ακόμη, η διασύνδεση πληροφοριακών / υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων δεν αποτελεί υποδομή η οποία δύναται να βρίσκεται σε δυο καταστάσεις λειτουργίας (on / off).

Κυκλοφορεί ο ισχυρισμός πως η παραμονή στα σπίτια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και η συνεχής χρήση του διαδικτύου από μεγάλο όγκο ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση του Ίντερνετ παγκοσμίως. Εντούτοις, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Συναντήσαμε το παραπάνω σενάριο: olympia.grboxnews.grdynatielladanews.grpolismedia.gr κ.α.

Τι ισχύει;

Φοιτητές, μαθητές και επαγγελματίες, διαβάζουν, παίζουν και εργάζονται από το σπίτι ύστερα από απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στις 10/3/2020 που σκοπό είχε την πρόληψη μετάδοσης του SARS-CoV-2. Άραγε θα αντέξουν οι υποδομές των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων στις νέες απαιτήσεις; Επικοινωνήσαμε με Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – GRNET (ΕΔΥΤΕ) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα και ευχαριστούμε την κ. Κωτσοκάλη για τη συμβολή της.

Καραντίνα και ζήτηση πόρων στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, δε φαίνεται να υπάρχουν φαινόμενα ιδιαίτερα αυξημένων δικτυακών ροών σε σχέση με το δίκτυο της ΕΔΥΤΕ. “Ενδεχομένως να υπάρξουν εφόσον ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Σήμερα, τα στοιχεία που έχουμε από το GR-IX (το Ελληνικό Internet Exchange που η ΕΔΥΤΕ λειτουργεί) μας δείχνουν μια αύξηση της κίνησης (της τάξης του 10%). Σημειώστε ότι το GR-IX διασυνδέει τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου στην Ελλάδα, όπως πάροχους υπηρεσιών Internet, περιεχομένου, υπηρεσιών Cloud κ.α.”

Θα επηρεαστεί το Ίντερνετ από την εκτεταμένη χρήση;

Σίγουρα θα υπάρξει μια αυξανόμενη τάση της χρήσης των δικτυακών και υπολογιστικών υποδομών, όπως αναφέραμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΔΥΤΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαθέτει την υποδομή και τους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά.” Μπορείτε εδώ να παρακολουθείτε τα στατιστικά κίνησης του δικτύου του GR-IX.

Αποτελεί πιθανότητα η παγκόσμια κατάρρευση του Ίντερνετ εξαιτίας του κορωνοϊού;

Η διασύνδεση πληροφοριακών / υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων δεν αποτελεί υποδομή η οποία δύναται να βρίσκεται σε δυο καταστάσεις λειτουργίας (on / off). Τα επιμέρους δομικά στοιχεία είναι πολύ περισσότερα και αρκετά πιο πολύπλοκα. Συνεπώς, η φράση “κατάρρευση του internet” δε θεωρείται δόκιμη για να αποτυπώσει μια κατάσταση. Θα μπορούσε μια διαδικτυακή υπηρεσία να σταματήσει να είναι διαθέσιμη όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση; Ενδεχομένως. Θα μπορούσε ένα μέρος του Διαδικτύου να επηρεαστεί αντίστοιχα; Θα μπορούσε. Η καθολική κατάρρευσή του ωστόσο, δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί εύκολα στην πράξη.
Επομένως, η αύξηση στην ζήτηση των διαδικτυακών πόρων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά μόλις 10%. Η φράση “κατάρρευση του διαδικτύου” δεν είναι δόκιμη καθώς δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο ισχυρισμός “φοβούνται κατάρρευση του Ίντερνετ παγκοσμίως λόγω του Κορωνοϊού” καθότι είναι πρακτικά ανεπίτευκτος, καταρρίπτεται.

Πηγή: ellinikahoaxes

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.