Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών στην Ισπανία: Επιλέγουμε ποιοι θα πεθάνουν

Παρόμοιες εικόνες με αυτές που έκαναν τον γύρο του κόσμου από τα νοσοκομεία της Ιταλίας συναντάμε και στα νοσοκομεία της Ισπανίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των γιατρών. Όπως και στη γειτονική μας χώρα που έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άτομα έτσι και στην Ισπανία οι γιατροί αντιμετωπίζουν ζήτημα βιοηθικής καθώς επιλέγουν πλέον ποιους ασθενείς θα σώσουν παρέχοντας βοήθεια σε όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από τον φονικό ιό.

Μιλώντας στο Bloomberg ο γιατρός Ντάνιελ Μπερναμπέου, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο La Paz της Μαδρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ενθαρρύνουν τους γιατρούς να δώσουν προτεραιότητα παρέχοντας δωμάτια σε νεότερους ασθενείς αντί για τους ηλικιωμένους.

Αναφερόμενος μάλιστα στην περίπτωση ενός ηλικιωμένου εξήγησε πως σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, θα είχε μια ευκαιρία παροχής βοήθειας αλλά λόγω της ηλικίας του και των προβλημάτων που έχει δόθηκε προτεραιότητα σε πιο νέο άτομο.

«Πολλοί πεθαίνουν ταυτόχρονα» ανέφερε ο γιατρός και εξήγησε πως αυτός όπως και οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι από την πορεία του φονικού ιού.

Θλίψη προκαλούν και οι εικόνες οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τα ισπανικά νοσοκομεία. Καθώς δεν υπάρχουν πια κρεβάτια ασθενείς ξαπλώνουν ακόμη και στο πάτωμα περιμένοντας να λάβουν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα ξεπάρασαν τους  4.800 ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από 56.188 σε 64.059.

Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, ενώ 9.357 έχουν ιαθεί.

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.