Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πουγκάκια γεμισμένα με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυρί

Ένα ορεκτικό και εξαιρετικός μεζές που μπορεί να σταθεί σε κάθε λογής τραπεζώματα.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου, περίπου 350γρ.
  • 1 πακέτο μανιτάρια μικρά λευκά
  • 150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • 6 κλαράκια σέλινο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μυρίσει ευχάριστα.
  2. Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και να αρχίσουν να σοτάρονται καλά. Τα πασπαλίζετε με την κιτρινόριζα. Αλατίζετε, πιπερώνετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά στο τηγάνι. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Προσθέτετε τότε το κασέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάτε τα κοτσανάκια του σέλινου για να μαλακώσουν και να μπορέσετε μετά να τα χρησιμοποιήσετε σαν σπάγκους για να δέσετε τα πουγκάκια σας.
  4. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση. Τοποθετείτε δύο κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα καλά. Στο κέντρο βάζετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Κλείνετε το φύλλο σαν πουγκί τραβώντας τις μύτες προς τα πάνω. Δένετε με ένα κλαράκι σέλινο. Φτιάχνετε έτσι τα έξι πουγκιά.
  5. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνετε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο τους. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.




Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.