Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΕΦΚΑ: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στην πλατφόρμα

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αίτηση υπαγωγής των μη μισθωτών σε μία από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, που λήγει αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Οσοι δεν επιλέξουν κατηγορία κατατάσσονται υποχρεωτικά στην κατώτατη κατηγορία που αντιστοιχεί σε 220 ευρώ για ασφάλιση, υγεία και εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ.

Προς το παρόν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής σε κάποια από τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες μόνο το 3% των ελεύθερων επαγγελματιών , αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και αγροτών . Αυτή η αρνητική και κατά πολλούς αναμενόμενη εικόνα οδηγεί τα στελέχη της ασφάλισης στην εκτίμηση ότι τελικά το 95% των επαγγελματιών και αγροτών θα υπαχθεί στην κατώτερη κατηγορία. Πάντως η πρόσφατη αναλογιστική μελέτη ,λαμβάνοντας υπόψη της αυτό το ενδεχόμενο εκτιμά ότι η μείωση εσόδων από τις εισφορές των μη μισθωτών δε θα επηρεάσει την πορεία του συστήματος.

Σε γενικές γραμμές οι συντάξεις των μη μισθωτών θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν από 772 έως 1634 ευρώ μετά από 40 έτη ασφάλισης.

Έτσι για παράδειγμα ένας αυτοαπασχολούμενος επιστήμονας που ασφαλίστηκε στην τέταρτη κατηγορία θα πληρώνει 373 ευρώ το μήνα ( για σύνταξη, υγεία και ΟΑΕΔ) + 61 ευρώ για επικούρηση και 37 ευρώ για εφάπαξ. Μετά από 40 χρόνια θα λάβει σύνταξη 1127 ευρώ.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.