HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτή είναι η νέα υπασπιστής της Προέδρου της Δημοκρατίας που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα

Ακριβώς πίσω από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρισκόταν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας μια ευθαλής ψιλόλιγνη ξανθιά γυναίκα που μαγνήτισε τα βλέμματα πολλών.

Φορούσε στρατιωτική στολή, γάντια και έφερε παράσημα στο στήθος. Το βέβαιο είναι ότι θα την ξαναδούμε αρκετές φορές στο μέλλον αφού πρόκειται για μια εκ των τριών υπασπιστών της νέας αρχηγού του κράτους.

Είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα υπασπιστής Προέδρου της Δημοκρατίας που σημειωτέον βρίσκεται στο πλευρό της πρώτης γυναίκας που κατακτά το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η νέα υπασπιστής, όπως μας ενημέρωσαν από το Γραφείο Στρατιωτικών της Ηρώδου Αττικού, είναι η υποπλοίαρχος Καλλιόπη Πορόγλου (ΠΝ), ενώ οι άλλοι δύο επίσης πολύπειροι υπασπιστές, είναι ο αντισυνταγματάρχης τεθωρακισμένων Στέφανος Λυκόπουλος και εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας ο αντισμήναρχος ιπτάμενος (Ι) Δημήτριος Παπαδημητρίου.




Η κ. Πορόγλου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2002 και ορκίστηκε σημαιοφόρος το 2006. Έκτοτε υπηρετεί συνεχώς σε πλοία του στόλου μας ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν αξιωματικός ναυτιλίας στην φρεγάτα «Κουντουριώτης» (F - 462).
Πειραιώτισσα που αγαπάει τη θάλασσα



Η ίδια από μικρή αντίκριζε τη θάλασσα καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής της συνέπεσε με τη χρονιά που στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων γινόντουσαν δεκτές και γυναίκες, οπότε το είδε ως ευκαιρία να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Το γεγονός ότι ανέβαινε στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν την εμπόδισε να δημιουργήσει οικογένεια. Η Καλλιόπη Πορόγλου είναι παντρεμένη και μητέρα δίδυμων παιδιών (ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) που σήμερα είναι 6 ετών.

Να σημειωθεί τέλος ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμούσε αρχικά να είναι και οι τρεις υπασπιστές γυναίκες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές στην ανώτερη βαθμίδα καθώς μπήκαν σε μάχιμες θέσεις πολύ αργότερα από τους άνδρες με αποτέλεσμα να μην έχουν φτάσει ακόμα στους απαιτούμενους βαθμούς ιεραρχίας για να σταθούν στο πλάι του πρώτου πολίτη της χώρας.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια