Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ: Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ηθικής τάξης των πραγμάτων, οι Διασώστες - πληρώματα του ασθενοφόρου που πραγματοποίησε την διακομιδή, οι οποίοι και τήρησαν όλα τα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Το Σάββατο 14/3/2020 κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, πλήρωμα Διασωστών του ΕΚΑΒ Πιερίας διεκόμισε έναν κύριο από το Γ.Ν.Κατερίνης, στο Γ.Ν.Θ.Γ.Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως βεβαιωμένο κρούσμα COVID-19. Μετά το πέρας της διακομιδής και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν στο διαδύκτιο «ατυχή» δημοσιεύματα από καταγγελία υπαλλήλου προσωπικού φύλαξης  του Γ.Ν.Θ.Γ.Παπανικολάου.


Παρακάτω ενδεικτικά τα link       Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ηθικής τάξης των πραγμάτων, οι Διασώστες - πληρώματα του ασθενοφόρου που πραγματοποίησε την διακομιδή, οι  οποίοι και τήρησαν όλα τα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, περιέγραψαν τα πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν ως εξής:«Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ασθενή και την συνοδό σύζυγό του από την κλίνη νοσηλείας του της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης. Τόσο κατά την παραλαβή τους όσο και κατά την επιβίβασή τους στο ασθενοφόρο καθώς και σε όλη την διαδρομή, φορούσαμε τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας,  δηλαδή μάσκα προσώπου και γάντια .Επιπλέον στους επιβαίνοντες, δόθηκε να φορέσουν ημιστολή πράσινη που καλύπτει την πρόσθια επιφάνεια του θώρακα και της κοιλιάς. Κατά την διαδρομή στον ασθενή χορηγούνταν οξυγόνο με μάσκα προσώπου. Ρητά τους δηλώθηκε από το πλήρωμα ότι έπρεπε συνεχώς να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Κατά την άφιξη του ασθενοφόρου στο Παπανικολάου αποβιβάστηκε η συνοδός με τα πράγματα του ασθενούς και περίμενε στην είσοδο του νοσοκομείου .Το πλήρωμα δεν γνωρίζει ούτε και μπορεί να ξέρει αν η συνοδός συνέχισε να τηρεί τα μέτρα γιατί η παράδοση του ασθενή δεν έγινε αμέσως αλλά με ολιγόλεπτη καθυστέρηση επειδή δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμος τραυματιοφορέας  υποδοχής . Το γεγονός αυτό επέφερε ανησυχία στον ασθενή καθότι δήλωνε άμεση σωματική του ανάγκη και το πλήρωμα προσπαθούσε να τον καθησυχάσει. Έτσι το πλήρωμα τον μετέφερε με καρέκλα μεταφοράς στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου μέχρι το δωμάτιο της νοσηλείας του και επιπλέον τον βοήθησε στην ολοκλήρωση της σωματικής του ανάγκης. Ιδιαίτερα και παρόλο που ήταν ανήσυχος για την αιτία που αναφέρθηκε, με διακριτικότητα δηλώθηκε στον ασθενή από το πλήρωμα κατά την παράδοσή του ότι όφειλε να τηρεί τα μέτρα προστασίας όπως και έπραξε. Ουδέποτε τα μέτρα προστασίας και κυρίως η μάσκα προσώπου αφαιρέθηκαν από τον ασθενή έως τη στιγμή της παράδοσής του. Φυσικά το πλήρωμα δεν μπορεί να γνωρίζει την συνέχεια.»         Ως εκ τούτου, θα ήταν πρέπον να επανορθώσετε τα πραγματικά δρώμενα, την αντιμετώπιση με τις ορθές ενέργειες και τους χειρισμούς των διασωστών και τους «ατυχείς» και παραπλανητικούς το λιγότερο τίτλους των δημοσιευμάτων καθότι οι παραπάνω δημοσιευθείσες ανακρίβειες στην παρούσα φάση, δεν προσφέρουν κάτι στο ηθικό και την αγωνία των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.


      Οι διασώστες του ΕΚΑΒ στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι παρόντες με αυτοθυσία και υπερβάλουν εαυτούς στην πρώτη γραμμή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που τόσο ανάγκη έχει ο λαός μας και δεν μας αξίζουν τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και στρέβλωση των πραγματικών γεγονότων την δύσκολη ώρα αυτή.
                                                              


                                                                    για το Δ.Σ.:
          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
      Ποικιλίδης Ιωάννης                                                                          Βάιος Βασίλειος

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.