Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επιστήμονες έφτιαξαν κέικ με το πιο απίστευτο...υλικό

Eπιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου πειραματίζονται με το λίπος των προνυμφών και έντομα για να αντικαταστήσουν το βούτυρο σε βάφλες, κέικ και μπισκότα, λέγοντας ότι το λίπος από τα έντομα είναι πιο βιώσιμο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

"Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα στη χρήση συστατικών από έντομα", δήλωσε ο Daylan Tzompa Sosa, ο οποίος επιβλέπει την έρευνα.

"Είναι πιο βιώσιμες επειδή τα [έντομα] χρησιμοποιούν λιγότερα εδάφη [από τα βοοειδή], είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με το τι τρώνε και τι αποδίδουν και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό για να παράγουν την ίδια ποσότητα σε βούτυρο", δήλωσε η Tzompa Sosa καθώς έβγαζε από το φούρνο ένα φρεσκοψημένο κέικ με βούτυρο εντόμων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν παρατηρούν καμία διαφορά όταν ένα τέταρτο του βούτυρου γάλακτος σε ένα κέικ αντικαθίσταται με το λίπος των προνυμφών. Ωστόσο, αναφέρουν μια ασυνήθιστη γεύση όταν φτάσουν σε μια αναλογία 50-50 και λένε ότι δεν θα ήθελαν να αγοράσουν το κέικ.

Τα τρόφιμα εντόμων έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, βιταμινών, ινών και ανόργανων στοιχείων και οι επιστήμονες αλλού στην Ευρώπη το θεωρούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα είδη ζωικών προϊόντων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.