HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πέτσας: Ξεκινά άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο – Τι είπε για τις κλειστές δομές σε ξερονήσια

«Η Τουρκία έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» σχολιάζοντας τις κινήσεις της Άγκυρας στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας η ελληνική κυβέρνησής άλλαξε την πολιτική της γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας  και διαμήνυσε ότι δεν θα περάσει κανείς τα σύνορα.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για τα περί νεκρών και τραυματιών στα σύνορα από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις.

Ακόμα σημείωσε ακόμα ότι τα βίντεο που δίνουν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι είναι «κατασκευασμένα», τονίζοντας πως με αυτή την τακτική η αξιοπιστία της Τουρκίας «πέφτει στο μηδέν».


«Η Ευρώπη αρχίζει να αφυπνίζεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι στοιχήθηκαν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η στήριξη φάνηκε και από την παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό».

Επίσης, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα.

Μιλώντας για το θέμα των κλειστών δομών στα νησιά, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου  της κυβέρνησης. Με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές».

Απαντώντας στο αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε ξερονήσια ανέφερε ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.»


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια