HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παρατείνεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Τα δύο χωριά της Κοζάνης θρηνούν ήδη 2 νεκρούς ενώ αρκετοί κάτοικοι τους έχουν προσβληθεί από τη νόσο

Παρατείνεται έως τις 6 Απριλίου η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης, που θρηνούν ήδη 2 νεκρούς από τον κορωνοϊό ενώ αρκετοί κάτοικοι τους έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου προβλέπεται η παράταση κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας των ορεινών αυτών χωριών του Δήμου Βόιου.

Επιπλέον, παρατείνεται και η επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων τους και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.

Από την πλευρά της η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Βόϊου θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) τους κατοίκους των 2 χωριών έχοντας την ευθύνης συνδρομής σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Την επιτήρηση εφαρμογής του μέτρου του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των χωριών έχει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας ενώ στις 6 Απριλίου θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση του.

Προχθές κατέληξε ο 64χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου στη Δαμασκηνιά, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ ενώ πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Από τον κορωνοϊό είχε προσβληθεί και η σύζυγος του 64χρονου, η οποία μετά από νοσηλεία στο νοσηλευτική μονάδα της Πτολεμαΐδας πήρε χθες εξιτήριο.


Πηγή: protothema.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια