HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μονοδρόμηση στα… σούπερ μάρκετ ανάμεσα στις αλλαγές που εξετάζονται

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα τελειώσει τις 6 Απριλίου αλλά θα κρατήσει πολύ περισσότερο εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις. Έως τότε δεν αποκλείονται νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ.

Προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να πάρει και νέα μέτρα για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται και το ενδεχόμενο να μονοδρομηθούν οι διάδρομοι όπου ψωνίζουμε! Το είπε άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (28.03.2020) στο Open.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, πάντως, δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο που οι καταναλωτές έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη σε σούπερ μάρκετ και αγορές.

«Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης, πως ο κόσμος έδειξε ωριμότητα. Όμως «τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό».

Στο… πλαίσιο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου λόγω κορονοϊού. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», όπως είπε.

Αντισηπτικά υπάρχουν

Για την επάρκεια στα αντισηπτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να πάρουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες. Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές.

Σήμερα τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια μάσκες και χθες, όπως είπε ο υπουργός Ανέπτυξης, μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί όπως είπε.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια