Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γιατί οι Έλληνες βουλευτές ανήκουν στην ομάδα υψηλότατου κινδύνου να προβληθούν από κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου που φροντίζουν να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο αφού οι εκτιμήσεις είναι πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού θα πολλαπλασιαστούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Η ανησυχία έγκειται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι οι βουλευτές ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Όπως μας τονίζουν ιθύνοντες του επονομαζόμενου «ναού της Δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι του έθνους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού εκ των πραγμάτων έρχονται καθημερινά σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Όσο κι αν έχουν μειώσει τις συναντήσεις και τα ραντεβού τους, δεν παύουν να βλέπουν σε καθημερινή βάση πολύ περισσότερους πολίτες από τον μέσο όρο. Συν τοις άλλοις αρκετοί προβαίνουν ακόμη σε χειραψίες, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί άνδρες, αφού έτσι έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός όσων έχουν εκλεγεί είναι μεγάλοι σε ηλικία, πάνω από 70 ετών. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μόλις χθες συνέστησε σε όσους έχουν περάσει την έβδομη δεκαετία της ζωής τους να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια και τον συγχρωτισμό, περιορίζοντας παράλληλα τις μετακινήσεις τους μέχρι να κοπάσει η έξαρση της γρίπης.

Μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίστε το γεγονός ότι στην αίθουσα της Ολομέλειας υπάρχουν φορές που είναι παρόντες και οι 300 βουλευτές, όπως για παράδειγμα σε προ ημερησίας διάταξης συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι του κοινοβουλευτικού Μεγάρου. Εάν ο μη γένοιτο, υπάρχει έστω και ένας ασυμπτωματικός φορέας του ιού στην αίθουσα, μπορεί με μεγάλη ευκολία να μεταδώσει την οξεία αναπνευστική νόσο, χωρίς να το καταλάβει ούτε ο ίδιος.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.