HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τούρκος ΥΠΕΣ: Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο όταν ελεγχθεί η πανδημία

Η Τουρκία μετακίνησε με συντονισμένη επιχείρηση περίπου 5.800 μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για «ανθρωπιστικούς λόγους», παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι θα επιστρέψουν στην περιοχή μόλις τεθεί υπό έλεχγο η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Θα σας πω κάτι που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος, ίσως μια νέα πληροφορία, εκκενώσαμε την περιοχή στα σύνορα στις Καστανιές, επιστρέψαμε τους πρόσφυγες σε εννέα περιφέρειες, όπου θα τους κρατήσουμε σε κέντρα. Η επιχείρηση διεξηχθη μέχρι τις πρωινές ώρες, περίπου 5.800 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από εκεί», ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΣ σε συνένεντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

«Το κάναμε ως προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας όμως ότι «κανείς ωστόσο δεν πρέπει να νιώθει ασφαλείς με αυτό, όταν περάσει η πανδημία (του κορονοϊού) οποιος θέλει θα μπορεί να πάει στα (ελληνοτουρκικά) σύνορα. Δεν πρόκειται να το αρνηθούμε (στους πρόσφυγες)».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια