HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απολύμανση των Ιερών Ναών και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ήδη από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, κατόπιν οδηγιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ξεκίνησε η απολύμανση των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκτός από τους Ι. Ναούς θα απολυμανθούν και οι βοηθητικοί τους χώροι όπως πνευματικά κέντρα, αίθουσες, κλπ, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και όλες οι φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές της τοπικής Εκκλησίας όπως τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», Βαρνάβειος Βιβλιοθήκη, Τράπεζα Αγάπης διάθεσης ενδυμάτων και υποδημάτων «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος», Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.ά.

Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία των πιστών και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των δημοσίων υγειονομικών αρχών. Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στην επιμελή καθαριότητα των επιφανειών και τον σωστό αερισμό των Ι. Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων.


Η απολύμανση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θα πρέπει να τηρούνται και όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής από τον καθένα τα οποία συμβάλλουν στον τομέα της πρόληψης της δημόσιας υγείας.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους έχει προχωρήσει σε ένα πλάνο μέτρων που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Ενοριακών Ιερών Ναών, έχοντας αναγνωρίσει και σχεδιάσει τις δράσεις που ενισχύουν την ετοιμότητα και ελαχιστοποιούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τη διάδοση του κορωνοϊού.


Παράλληλα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις του θέματος, ώστε να είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια