Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορωνοϊός: Αρχές φθινοπώρου θα έρθει το τέλος της πανδημίας στη Γερμανία

Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες δύο γερμανικών πανεπιστημίων – «Σε περίπτωση άρσης του εγκλεισμού και του λουκέτου στα σχολεία μετά το Πάσχα, αναμένεται ότι η επιδημία θα κορυφωθεί τον Ιούνιο»

Πριν από το τέλος του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου, δεν θα απαλλαγεί από τον εφιάλτη του κορωνοϊού η Γερμανία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ερευνητών των πανεπιστημίων Μάιντς και Αμβούργου , όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Με βάση ένα υπολογιστικό μοντέλο που παρουσίασε χτες ο επικεφαλής της έρευνας , ιολόγος του Πανεπιστημίου του Μάιντς, καθηγητής Μπόντο Πλάχτερ, το συμπέρασμα είναι ότι ο Covid- 19 θα μπορούσε να μολύνει πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς.

«Σε περίπτωση άρσης του εγκλεισμού και του λουκέτου στα σχολεία μετά το Πάσχα, αναμένεται ότι η επιδημία θα κορυφωθεί τον Ιούνιο με τη Γερμανία να μετράει περίπου 1,3 εκατομμύρια κρούσματα», όπως επισημαίνει.

Εάν τα αυστηρά μέτρα συνεχιστούν για δύο ακόμη μήνες, οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ελαφρώς μικρότερο ασθενών (1,2 εκατομμύρια) και μια μετατόπιση της κορύφωσης τον Ιούλιο. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα έπεφτε στο μηδέν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

«Οι αριθμοί είναι προβλέψεις», επισημαίνουν επιστήμονες, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχουν ακόμη απαντηθεί ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία του κορωνοιού.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς. Επίσης, δεν είναι ακόμη εφικτό να εκτιμήσουμε κατά πόσο υψηλό είναι το ποσοστό των κρουσμάτων στο σύνολο του πληθυσμού.

Ακόμα κι αν παραταθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός μέχρι τον Μάιο, μόνο το 0,6% του πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί από τον ιό, εκτιμούν οι επιστήμονες των δύο γερμανικών πανεπιστημίων.

Ωστόσο, στις περισσότερες επιδημιολογικές προβλέψεις, μέχρι το τέλος της πανδημίας αναμένεται να νοσήσει το 6% του πληθυσμού στη Γερμανία, δηλαδή σχεδόν πέντε εκατομμύρια.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.