HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκνευρισμός στην Τουρκία για την στήριξη ΕΕ στην Ελλάδα

Σαφές μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα έστειλαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέβησαν εχθές στον Έβρο.


Μέσω των δηλώσεών τους τονίστηκε πως τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε ξεκάθαρη η αναγκαιότητα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράστηκε η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και η πεποίθηση πως Ε.Ε. είναι δίπλα στην Ελλάδα.

Όλα αυτά προκάλεσαν την έκδηλη δυσαρέσκεια της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του Τούρκου προέδρου, Ομέρ Τσελίκ, που ακολούθησε τη γραμμή του αρχηγού του, αλλά και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί «δολοφονίας» προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις.

Η μια χαρακτηριστική ανάρτηση μέσω Twitter, αναφέρει: «Οποιοσδήποτε λέει πως "στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα, γιατί προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης" είναι υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των στρατιωτών και τους φόνους προσφύγων. Τέτοια απάνθρωπη ιδιοτέλεια δεν έχουμε ξαναδεί».


Σε ένα άλλο ποστ που έκανε ο ίδιος, επισήμανε: «Η πνευματική και νοηματική υποστήριξη που δίνετε στη βία της Ελλάδας, δεν θα λειτουργήσει για σας (για την Ευρωπαϊκή Ένωση). Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε περισσότερο τον εφιάλτη της Ευρώπης, τους ακροδεξιούς».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια