Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: Το σύνθημα "μένουμε στο σπίτι" είναι πάρα πολύ βασικό

"Νομίζω εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο βαθιά είναι η πίστη των ανθρώπων και δεν ξεριζώνεται εύκολα. Και πόσο στη δική μας παράδοση, στην ορθόδοξη παράδοση είναι συνδεδεμένη με τη Θεία Ευχαριστία.

Αυτό το οποίο και σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία και μάλιστα νόμιμα, με τη νόμιμη δηλαδή άδεια, να μπορέσουμε να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία, δυστυχώς χωρίς τον κόσμο, αλλά είναι μια ευχαριστία προς τον Θεό για όλον τον κόσμο. Η Εκκλησία προσεύχεται για όλον τον κόσμο" δήλωσε στο enikos.gr ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία θεωρώ ότι μπορέσαμε να λειτουργήσουμε εδώ, στο οποία αν ήσασταν μια άλλη χρονια θα βλέπατε ότι υπήρχαν χιλιάδες που έρχονται να προσκυνήσουν τέτοια ημέρα. Δεν πειράζει. Από μακριά ο κόσμος. Ο κόσμος πρέπει να μένει στα σπίτια του. Το σύνθημα "μένουμε στο σπίτι" είναι πάρα πολύ βασικό. Αλλά πρέπει να μείνουμε και με τον Χριστό και αυτό είναι επίσης αναγκαίο και βασικό. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσα στην όλη δυσκολία εμπόδισε την λατρεία, ευτυχώς όμως έδωσε κάποιες διεξόδους για να μπορεί να τελείται η Θεία Ευχαριστία, είναι κάτι που πρέπει λίγο να διορθωθεί και κάπως να τροποποιηθεί. Ο μεν κόσμος πρέπει να προστατευτεί, η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό, αλλά και η κοινωνία με τον Θεό και η ευχαριστία προς τον Θεό, η οποία τελείται στις Εκκλησίες μας μέσα από τη Θεία Λατρεία είναι αναγκαίο. Θα σας πω ένα παράδειγμα που είναι πολύ σημαντικό: αν οι μουσουλμάνοι παύσουν να ακούν τον Χότζα, τότε αυτό τους ξεριζώνει τα πάντα, βέβαια δεν τους απαγορεύτηκε και πολύ καλά και μπορεί να γίνεται με μια κασέτα.

Σε εμάς η λειτουργία δεν αντικαθίσταται με μια κασέτα. Πρέπει να γίνεται με τον ιερέα, να καταξιώνεται η ιεροσύνη του για να μπορεί ο κόσμος να διατηρεί τη σχέση του με τον Θεό" πρόσθεσε.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.