HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορωνοϊός: Διαδικτυακό σούπερ μάρκετ καθησυχάζει για επάρκεια τροφίμων - «Κανείς δεν θα λιμοκτονήσει»!

Ο πρόεδρος του βρετανικού διαδικτυακού σούπερ μάρκετ Ocado δήλωσε ότι δεν υπάρχει έλλειψη τροφίμων στη χώρα και ότι «κανείς δεν θα λιμοκτονήσει» κατά τη διάρκεια της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού.

Ο βρετανικός κλάδος των σούπερ μάρκετ βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρη ζήτηση καθώς οι καταναλωτές στοκάρουν προϊόντα φοβούμενοι ότι θα αναγκαστούν να απομονωθούν στα σπίτια τους για μεγάλο διάστημα, ενώ σχολεία, παμπ, καφέ και εστιατόρια είναι κλειστά.

«Το πρώτο πράγμα είναι ‘Μην πανικοβάλλεστε’. Δεν είναι ότι δεν θα υπάρχει φαγητό αύριο», δήλωσε ο Στιούαρτ Ρόουζ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Ρόουζ, πρώην επικεφαλής της Marks & Spencer, προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό. Έχοντας μείνει σε απομόνωση, σήμερα τόλμησε να βγει από το σπίτι του για πρώτη φορά μετά από δυο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Ocado δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ τις ώρες αιχμής και να αγοράζουν μόνο ό,τι χρειάζονται. Κάλεσε επίσης τους Βρετανούς να αξιοποιούν τα γεύματά τους. «Εάν αγοράσετε κοτόπουλο, ψήστε το. Φάτε ψητό κοτόπουλο για δείπνο και με αυτό που θα περισσέψει φτιάξτε stir fry, ή την επόμενη ημέρα μια σούπα», είπε.

«Μια σχετικά μικρή ποσότητα τροφίμων μπορείτε να την κάνετε να κρατήσει αρκετό καιρό και νομίζω ότι σήμερα ζούμε σε μια πολύ σπάταλη κοινωνία – αγοράζουμε υπερβολικά πολλά πράγματα, τρώμε υπερβολικά πολύ και πρέπει να μάθουμε νέους τρόπους».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια