HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλή χρήση αυτού»

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλή χρήση αυτού», που υλοποίησε το Κ.Π. «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης με τη συμμετοχή της Στ τάξης του ιδιωτικού σχολείου ΠΛΑΤΩΝ.

Ένα όμορφο ταξίδι (15) δίωρων συναντήσεων που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 2019, έφτασε στο τέλος του. Με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων από την πόλη της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλής χρήση αυτού», το οποίο απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικού της Δ, Ε και ΣΤ τάξης.

Σε δύο διδακτικές ώρες οι συντονιστές, (Γκανά Πόπη, Μπέης Νίκος, Μασιάλα Ανδρεάνα και η Σαββινίδου Σοφία), αφού γνωρίζονταν με τα μέλη της ομάδας εφαρμόζοντας διάφορες ασκήσεις γνωριμίας που στόχο είχαν τη διαμόρφωση ενός συναισθηματικού κλίματος, οικειότητας και εμπιστοσύνης. Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, συζήτηση και προβολή οπτικού υλικού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικές πληροφορίες για τους κινδύνους της περιήγησης στο διαδίκτυο, την εξάρτηση από αυτό και την ασφαλή χρήση του με τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα οι μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης του διαδικτύου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Με τον τρόπο αυτό έφθαναν οι ίδιοι σε λογικά και έγκυρα συμπεράσματα αναφορικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου και τους τρόπους αυτοπροστασίας, ενισχυμένα από το συναισθηματικό βίωμα των μαθητών και αυξήθηκε η αυτογνωσία τους. Στο τέλος της κάθε συνάντησης μέσα από τη διαδικασία της ανατροφοδότησης τα παιδιά εξέφραζαν τις εντυπώσεις τους και την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους στο βιωματικό πρόγραμμα για τις πολύτιμες γνώσεις που απεκόμισαν.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τη φιλοξενία της, τον ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πιερίας για της συνεργασία τους.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σίμου Φιλίτσα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια