HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Contagion: Έκκληση από τους ηθοποιούς «Ακούστε τους ειδικούς, δεν είναι ταινία» (βίντεο)

Ο Matt Damon, η Kate Winslet, ο Laurence Fishburne, η Marion Cotillard και η Jennifer Ehle συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia, συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών, σχετικά με τον τρόπο περιορισμού του ιού.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Contagion», που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε ολόκληρη την υφήλιο, προέτρεψαν τους θαυμαστές τους να ακούνε τους ειδικούς, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να τηρούν τους κανόνες της «κοινωνικής αποστασιοποίησης».

«Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή» είπε ο Matt Damon, ο ήρωας τον οποίο υποδύθηκε είχε ανοσία στον φονικό ιό που προκάλεσε την πανδημία, στην ταινία του 2011.



Η Kate Winslet εξηγεί πώς ακριβώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.



Ο Laurence Fishburne αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «το μικρόβιο ταξιδεύει μέσω της ανθρώπινης επαφής οπότε από εμάς κρίνεται εάν τελικά επιβιώσει». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό, να τηρούμε το social distancing. Η πανδημία σημαίνει ότι ο κορονοϊός είναι παντού, χωρίς να εμφανίζεται όμως την ίδια στιγμή σε όλα τα μέρη του κόσμου».



Η Jennifer Ehle, η οποία στην ταινία υποδύεται μια επιστήμονα που βοηθά στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις συστάσεις των επιστημόνων και των επαγγελματικών υγείας «και αυτό σημαίνει να μην δίνει σημασία στις φωνές (εκείνων που θέλουν να προωθήσουν) κάποια άλλη ατζέντα, ασχέτως πόσο ισχυρές μπορεί να είναι».



Η Marion Cotillard στην ταινία υποδύεται μία γιατρό του ΠΟΥ, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για το ξέσπασμα ενός υποτιθέμενου ιού. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως λέει η ίδια, είναι μία γυναίκα, μαμά, κόρη και ηθοποιός και θέλει όσο τίποτα να «κατατροπωθεί» ο νέος κορωνοϊός.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια