Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η άσκηση “Defender-Europe 20” δεν είναι εργαλείο αποπροσανατολισμού για τον κορωνοϊό

Ισχυρισμός:
Η εκτέλεση της στρατιωτικής άσκησης "Defender-Europe 20" παρά την κρίση του κορωνοϊού, υποδεικνύει ότι η κρίση αυτή δεν είναι στη πραγματικότητα σοβαρή αλλά αποτελεί εργαλείο αποπροσανατολισμού.

Συμπέρασμα:
Στις 16-2-2020 ανακοινώθηκε η ακύρωση μεγάλου μέρους της άσκησης, που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κρίσης του κορωνοϊού.


Σημαντική διάδοση γνώρισαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που ισχυρίζονται ότι η εκτέλεση της στρατιωτικής άσκησης “Defender-Europe 20” παρά την κρίση του κορωνοϊού, υποδεικνύει ότι η κρίση αυτή δεν είναι στη πραγματικότητα σοβαρή αλλά αποτελεί εργαλείο αποπροσανατολισμού. Ο ισχυρισμός όμως αποδείχτηκε αβάσιμος με την ακύρωση μεγάλου μέρους της άσκησης λόγω κορωνοϊού.
Το δημοσίευμα αρχικά διαδόθηκε στο Facebook και έπειτα αναπαράχθηκε από τα katohika.grmakeleio.gre-magazino.grthesecretrealtruth.blogspot.com.

Τι ισχύει
Ένα κείμενο που περιλαμβάνει πολλά κοινά στοιχεία με το παραπάνω είχε δημοσιευτεί λίγες μέρες νωρίτερα στο ilmanifesto.it, και έθετε το ερώτημα: «Μήπως [οι στρατιώτες] είναι ήδη εμβολιασμένοι;» Ο συντάκτης Manlio Dinucci, αρθρογραφεί τακτικά σε συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες όπως το voltairenet.org και globalresearch.ca. Ειδικά στην δεύτερη ιστοσελίδα, υπαινίσσεται πως η άσκηση είναι μέρος σχεδίου για (αμερικανική) εισβολή στην Ευρώπη.Η πολυεθνική άσκηση “Defender Europe 20”, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν ανήκει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας άσκηση σε ευρωπαϊκά εδάφη, στα πρότυπα των Reforger του Ψυχρού Πολέμου. Η άσκηση στοχεύει να δοκιμάσει εάν το σχέδιο αποστολής αμερικανικών δυνάμεων προς υποστήριξη συμμαχικών ευρωπαϊκών κρατών λειτουργεί ικανοποιητικά. Η “Defender Europe 20” θα είναι επίσης μια δοκιμή για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ θα βοηθήσει να αναλυθεί η κατάσταση κρίσιμων υποδομών, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη συμμετοχή 18 κρατών, με 37 χιλιάδες στρατιώτες, εκ των οποίων 20 χιλιάδες Αμερικανοί. Πηγή: υπ. Άμυνας ΗΒ

Η άσκηση “Defender Europe 20” προβλήθηκε περισσότερο από ιστοσελίδες στρατιωτικού περιεχομένου (π.χ. εδώ και εδώ), ωστόσο υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα και σε ιστοσελίδες ευρύτερου κοινού, όπως στα enikos.grreal.gre-evros.grliberal.gr, αλλά και σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.
Εφόσον, κατά τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, υπήρχε κάποιο «σχέδιο απόκρυψης της άσκησης από το γενικό κοινό», θα περιμέναμε αποχή των διοργανωτών από τη δημοσιότητα. Όμως διαπιστώνουμε το αντίθετο. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, οι διοργανωτές είχαν ξεκινήσει μια διεθνή καμπάνια ενημέρωσης για την άσκηση, μαζί με τις ιστοσελίδες των στρατιωτικών μονάδων που συμμετείχαν. Μια ενδεικτική δημοσίευση:


Διαβάστε περισσότερα στο Ellinika Hoaxes


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.