Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Fake οι φωτογραφίες του τραυματισμένου στρατιώτη στον Έβρο - ELLINIKA HOAXES

Μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν “τραυματισμένο από τουρκικά πυρά στρατιώτη στον Έβρο”, έγιναν viral αρχικά στο Instagram και κατόπιν στο Facebook.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από προσωπικό λογαριασμό στο Instagram (που πλέον έχει κατέβει), ενός άνδρα που υπηρέτησε παλιότερα στον Έβρο, και τις δημοσίευσε στα πλαίσια του “challenge” που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, όπου οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων καλούνται να ανεβάσουν φωτογραφίες από τη στρατιωτική τους θητεία.


Κατόπιν της έκτασης που πήρε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα, ο νεαρός άνδρας παραδέχτηκε πως έκανε “χαβαλέ” για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος μάλιστα ανάρτησε και σχετικό βίντεο, όπου ομολογεί πως οι εικόνες προέρχονται από άσκηση “πριν 3-4 χρόνια και κάναμε μια εκπαίδευση αρκετά ρεαλιστική και δεν είναι αίμα κανονικό, είναι μπογιά“.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από στρατιωτική άσκηση, και αποτελούν προσομοίωση τραυματισμού φίλιου προσωπικού. Ο εξοπλισμός (στολή παραλλαγής, άρβυλα, κράνος, εξάρτυση κτλ), καθώς και το όχημα (HMMWV, γνωστό και ως “Humvee”) που φαίνονται στις εικόνες, είναι του Ελληνικού Στρατού.

Το θέμα απασχόλησε και το ΥΠΕΘΑ, ο Διευθυντής Ενημέρωσης του οποίου ζήτησε τη συνδρομή μας στην έρευνα αναφορικά με την προέλευση των φωτογραφιών, και το ενημερώσαμε σχετικά.

Εν κατακλείδι, οι επίμαχες φωτογραφίες δεν απεικονίζουν στρατιώτη που έχει τραυματιστεί από τουρκικά πυρά στον Έβρο, αλλά προέρχονται από παλαιότερη άσκηση προσομοίωσης τραυματισμού από εχθρικά πυρά στο πεδίο μάχης.

Πηγή: ellinikahoaxes


Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.