HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με την Σπάρτη στην Καρδιά του ο Gerard Butler άναψε τον βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα. Με σεβασμό για την ιστορία μας ο Butler!

Δεν φτάνει μόνο να το λες, αλλά και να το πράττεις! Ο λόγος για τον "International spartan" Gerard Butler που τις μέρες αυτές επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει, στις εορταστικές εκδηλώσεις του εορτασμού των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία εφέτος περνάει κάποιες από τις δυσκολότερες στιγμές στην διαχρονική της ιστορία!

Ο Gerard Butler έτρεξε με την φλόγα ως Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, τα τελευταία μέτρα της απόστασης για το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, όπου συμβολικά άναψε τον βωμό. Κορυφαία στιγμή της μεγάλης και ιστορικής τελετής στάθηκε, όταν από το στόμα του τελείως αυθόρμητα ακούστηκε η φράση "This is Sparta" την οποία είχε προφέρει κατά την διάρκεια της κινηματογραφικής ταινίας οι 300 υποδυόμενος τον Λεωνίδα της μεγάλης οθόνης.
Ο κόσμος που βρέθηκε την ώρα της τελετής στο άγαλμα του Λεωνίδα, ήταν αρκετός και ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον «σύγχρονο ήρωα» της Σπάρτης με την δάδα στο χέρι να αισθάνεται σαν ένας από αυτούς,


Όχι μόνον οι κάτοικοι της Σπάρτης αλλά και όλοι οι Έλληνες πιστεύουν πως ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ φέρει επάνω του «κάτι» από την Ελληνική περηφάνια, καθώς δεν δίστασε δις να φωνάξει την περιβόητη φράση "This is Sparta", την οποία και μεταδίδει σε όλο τον κόσμο κάθε φορά που προβάλλεται η ταινία του!

Τις φωτογραφικές στιγμές της εκδήλωσης αποθανάτισε με τον φακό του ο Ηλίας Περγαντής της ΛΕ.ΦΩ.Σ, ο οποίος μας δήλωσε πως οι Σπαρτιάτες ξέρουν να ζούνε τον παλμό αντίστοιχων εκδηλώσεων, και το αποδεικνύουν όποτε χρειαστεί! Ας μην ξεχνάμε ότι στον ίδιο χώρο τερματίζουν κάποιοι από τους ιστορικότερους αγώνες στην χώρα μας, όπως είναι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, η Σπαρτακειάδα, και λίγο μακρύτερα το SPARTAN RACE. #lmn #sports





Κείμενο Παντελής Τζερτζεβέλης
Photos Ηλίας Περγαντής
Πηγή: Facebook



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια