Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετέχει δυναμικά στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σύσκεψη των προϊσταμένων Ιερέων των Ενοριακών Ιερών Ναών της πόλεως της Κατερίνης, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού που λαμβάνει η τοπική Εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια της σύναξης εξετάστηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία και φύλαξη των πιστών από τον κορωνοϊό κατά τη μαζική τους προσέλευση στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και πάντα με βάση τις υποδείξεις και τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών του κράτους.

Σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Μαρτίου από την Ιερά Μητρόπολη και για να αποφεύγεται η πολυάριθμη προσέλευση στους Ιερούς Ναούς κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής,  αποφασίστηκε να τελούνται σε κάθε Ιερό Ναό της πόλεως της Κατερίνης δύο και τρεις Θ. Λειτουργίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος απευθυνόμενος προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό της Πιερίας πατρικά προτρέπει και  επισημαίνει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του.

2) Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού:
·      Τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.
·      Χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα.
·      Να γίνεται επιμελής καθαριότητα των επιφανειών και σωστός αερισμός των Ιερών Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων.
·      Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους.
·       Όποιος παρουσιάζει συμπτώματα να επικοινωνεί με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

3) Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται φάρμακο αθανασίας, ´´εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον´´».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΣΤΟΥΣ Ι. ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

1.     ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓ. ΒΑΡΝΑΒΑ
9:30 με 10:30 π.μ.

2.     ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
10:30 με 11:30 π.μ.

3.     ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

4.     ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
7:30 με 10:00 π.μ.
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ
10:30 με 11:30 π.μ.

5.     ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

6.     ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

7.     ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

8.  ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

9.    ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

10.   ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
7:00 με 9:00 π.μ.
9:30 με 10:30 π.μ.

11.  ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
7:30 με 10:00 π.μ.

12.  ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ
7:30 με 10:00 π.μ.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.