Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Υπογραφή σύμβασης έργων LEADER για τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Υπογράφηκαν το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ και Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο οι δύο συμβάσεις που αφορούν τις πράξεις με τίτλο:

«Επέκταση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, υφιστάμενης δυναμικότητας 22 κλινών, με την προσθήκη μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 κλινών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και «προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του κέντρου παροχής Συσσιτίων Αλληλεγγύης Καθημερινά Συσσίτια ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος» προϋπολογισμού 123.000 ευρώ.

Τα δύο παραπάνω έργα αφορούν το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και τα Συσσίτια της τοπικής Εκκλησίας που αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας, προσφέροντας καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς και σε εμπερίστατες γερόντισσες με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών κι έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς.

Τα έργα εντάσσονται στο Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 "Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα", Υποδράση 19.2.4.2. "Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER.

Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων η Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως Πιερική Αναπτυξιακή, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη μαζί, συνεχίζουμε τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργικότητας των υποδομών κοινωφελούς χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Η τοπική κοινωνία μας έχει ανάγκη τις πνευματικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας μας, έχει ανάγκη στοργικής φροντίδας και το πνεύμα αλληλεγγύης και ευεργεσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη των δύο αυτών σημαντικών έργων στο πρόγραμμα LEADER. «Η πολύτιμη αρωγή σας στο πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, μας συγκινεί βαθύτατα και μας προσφέρει την απαραίτητη ηθική τόνωση για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν συνανθρώπων μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.