HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ» (OPEN DAY). Χρήσιμη ενημέρωση δημοτών για την αποστολή του Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης

Ημέρα ανοιχτών θυρών (OPEN DAY), για όλες τις δημότισσες και τους δημότες καθώς και για τους εκπροσώπους φορέων, ήταν η σημερινή ημέρα (Παρασκευή 6/3/2020) για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης ενόψει της παγκόσμιας ημέρας δικαιωμάτων της γυναίκας (Κυριακή 8 Μαρτίου 2020).

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης άνοιξε σήμερα τις θύρες του σε όλους τους πολίτες. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν από τα στελέχη του Κέντρου για την αποστολή της Δομής αυτής, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις της αλλά και για να απαντήσουν σε ερωτήματα.

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης λειτουργεί από το 2013 και βρίσκεται στην οδό Αυγουστίνου, στις παλιές εργατικές κατοικίες της περιοχής. Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, αλλά και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονείς, άνεργες, ΑμΕΑ, μετανάστριες, πρόσφυγες, κλπ.), υπάγεται στη ΓΓΟΠΙΦ και εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ.


Το Κέντρο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο στη συμβουλευτική γυναικών: Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Κοινωνιολόγο και Νομικό. Επίσης αναλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την  πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου. Τηλέφωνο 23510 36 678 και στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS -15900.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΙΣΟΤΙΜΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ. 

Με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, την Παρασκευή 6/3/2020, από το πρωί έως το μεσημέρι, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου, που είναι εντεταλμένη στο Κέντρο Συμβουλευτικής, σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξής: «Σήμερα ανοίξαμε τις πόρτες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης όχι μόνο για όλες τις κυρίες αλλά και για όλους τους κυρίους, για όλους τους συνδημότες μας του Δ.Κατερίνης».

Τόνισε ότι «είναι ανάγκη να κατανοηθεί από όλους ότι ο άνδρας είναι άνθρωπος, άνθρωπος όμως είναι και η γυναίκα, είναι ισότιμοι μεταξύ τους, με την ίδια αξία, με την ίδια τιμή, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ τους, αλληλοκατανόηση και αγάπη ως δημιουργήματα του ίδιου Θεού. Επομένως, άνδρες και γυναίκες είναι ισότιμοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα, κανείς κατώτερος, κανείς ανώτερος».

Και στο κλείσιμο των δηλώσεών της η κ. Πούλιου ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες που επισκέφθηκαν από το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, ευχαρίστησε όμως και τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος, όπως είπε η κ. Πούλιου, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του επιδίωξε την ποικιλότροπη στήριξη του Κέντρου καθώς και την ανάδειξη των δράσεων αυτής της δομής.

«Να υπενθυμίσω, άλλωστε», είπε η κ. Πούλιου «και την πρόσφατη ανακοίνωση του Δημάρχου Κατερίνης για μίσθωση δωματίων κάποιων ξενοδοχείων για φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών, θέμα που αναδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης μετά την προσφορά του Συλλόγου Γυναικών «Ολυμπιάδες», ύστερα από σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε».

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. 

«Είμαι ικανοποιημένος από την ενημέρωση που είχα σήμερα από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης ως προς την αποστολή τους και ως προς το θετικό έργο που παρέχουν όχι μόνο στις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δ.Κατερίνης, Γιώργος Τσιαλός.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όμως», σημείωσε ο κ. Τσιαλός, «επειδή τα στελέχη του Κέντρου πραγματοποιούν και ενημέρωση σε σχολεία, ώστε να διαπαιδαγωγηθούν τα νέα παιδιά, ιδιαίτερα δε τα αγόρια, ώστε να αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τις συμμαθήτριές τους αλλά και ευρύτερα τις κοπέλες. Αυτό λέγεται πρόληψη. Και η πρόληψη είναι σαφώς καλύτερη από τη θεραπεία των προβλημάτων», διευκρίνισε.

«Εύχομαι στα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δ.Κατερίνης να έχουν πάντοτε καλή δύναμη ώστε να συνεχίζουν να βοηθούν κακοποιημένες γυναίκες αλλά και να προωθούν το έργο της πρόληψης. Τέτοιου είδους δράσεις βοηθούν στη συνεχή μείωση αρνητικών φαινομένων (λεκτική και σωματική βία κατά των γυναικών) και στην καλυτέρευση της κοινωνίας μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δ.Κατερίνης.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. 

Σε δηλώσεις της η Ψυχολόγος του Κέντρου, Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Δομής, το 2013, από τον Δήμο Κατερίνης και επισήμανε ότι «αρχικά η ομάδα - στόχος ήταν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση. Με την ένταξή μας όμως στο νέο ΕΣΠΑ, το 2016, άνοιξε η ομάδα - στόχος, διευρυνθήκαμε.

Έτσι, πλέον δεχόμαστε κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα όπως οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση, οι άνεργες, οι γυναίκες - μονογονείς, οι μετανάστριες, οι γυναίκες πρόσφυγες, οι ΑμΕΑ κλπ., με σκοπό τη στήριξή τους στο θέμα που αντιμετωπίζουν και που επιδιώκουν να μπουν σε έναν κύκλο ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και εργασιακής συμβουλευτικής», ανέφερε η κ. Ευαγγελοπούλου. Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελικός στόχος είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση αυτών των γυναικών και να επανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και την ευθύνη της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους».

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «KATERINI RUN». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση ‘Katerini Run’ και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες να τρέξουν μαζί του στον Λαϊκό  Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μ. Όπως είναι γνωστό, η εκκίνηση θα γίνει στις 11:15 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια