Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

PlayStation: Σπάνιο πρωτότυπο της... Nintendo πωλήθηκε έναντι 300 χιλ. δολ.

Το μόνο «Nintendo PlayStation» που τέθηκε ποτέ σε δημοπρασία πωλήθηκε έναντι του ποσού των 300.000 δολαρίων.

Το υπέρ σπάνιο πρωτότυπο ήταν ο απόγονος της σύντομης συνεργασίας της Nintendo με την Sony, και υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μαζί με ενσωματωμένο CD-ROM για το Super Nintendo.

Αλλά η Sony αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της και έτσι έφτιαξε το PlayStation, που έγινε σύντομα παγκόσμια επιτυχία. Οι διοργανωτές των δημοπρασιών Heritage μάλιστα είπαν ότι ενδεχομένως να είναι το τελευταίο πρωτότυπο της Nintendo που έχει μείνει καθώς εικάζεται ότι όλα τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα στα χρόνια.

Ο μύθος που πλανάται γύρω από την κονσόλα αυτή είναι που την κάνει τόσο σπάνια στην ιστορία του gaming. «Η Nintendo και η Sony συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το επόμενο, ή τη συνέχεια του Super Nintendo. Αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε ποτέ την ύπαρξή του. Κάπως έτσι έγινε μυθική η κονσόλα» λέει ο Conor Clarke του Εθνικού Μουσείο Videogame του Sheffield.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο αυτή η κονσόλα είναι πλέον το πιο ακριβό αντικείμενο ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο. Η κονσόλα κατασκευάστηκε το 1992 και υπήρχε η φήμη ότι θα παίζει και παιχνίδια μέσω Snes και από CD, αν και κανέναν επίσημο παιχνίδι με χρήση CD drive δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ωστόσο, η κονσόλα δουλεύει.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας την έλεγξαν με ένα παιχνίδι Snes Mortal Kombat και μάλιστα όπως είπαν «έπαιξαν κάνα δυό γύρους». Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και η υποδοχή για CD λειτουργεί κανονικά. Βέβαια, οι περισσότεροι gamers δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους τη μυθική αυτή κονσόλα μέχρι που την ανακάλυψε στη σοφίτα ο γιος του Terry Diebold.

Ο κ. Diebold αγόρασε πολλά κουτιά σε δημοπρασία όταν χρεοκόπησε η εταιρεία του εργοδότη του η Advanta. Μεταξύ αυτών ήταν κάποια σερβίτσια αλλά και η κονσόλα. Είχε πληρώσει τότε 75 δολάρια για όλα!


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.