HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


PlayStation: Σπάνιο πρωτότυπο της... Nintendo πωλήθηκε έναντι 300 χιλ. δολ.

Το μόνο «Nintendo PlayStation» που τέθηκε ποτέ σε δημοπρασία πωλήθηκε έναντι του ποσού των 300.000 δολαρίων.

Το υπέρ σπάνιο πρωτότυπο ήταν ο απόγονος της σύντομης συνεργασίας της Nintendo με την Sony, και υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μαζί με ενσωματωμένο CD-ROM για το Super Nintendo.

Αλλά η Sony αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της και έτσι έφτιαξε το PlayStation, που έγινε σύντομα παγκόσμια επιτυχία. Οι διοργανωτές των δημοπρασιών Heritage μάλιστα είπαν ότι ενδεχομένως να είναι το τελευταίο πρωτότυπο της Nintendo που έχει μείνει καθώς εικάζεται ότι όλα τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα στα χρόνια.

Ο μύθος που πλανάται γύρω από την κονσόλα αυτή είναι που την κάνει τόσο σπάνια στην ιστορία του gaming. «Η Nintendo και η Sony συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το επόμενο, ή τη συνέχεια του Super Nintendo. Αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε ποτέ την ύπαρξή του. Κάπως έτσι έγινε μυθική η κονσόλα» λέει ο Conor Clarke του Εθνικού Μουσείο Videogame του Sheffield.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο αυτή η κονσόλα είναι πλέον το πιο ακριβό αντικείμενο ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο. Η κονσόλα κατασκευάστηκε το 1992 και υπήρχε η φήμη ότι θα παίζει και παιχνίδια μέσω Snes και από CD, αν και κανέναν επίσημο παιχνίδι με χρήση CD drive δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ωστόσο, η κονσόλα δουλεύει.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας την έλεγξαν με ένα παιχνίδι Snes Mortal Kombat και μάλιστα όπως είπαν «έπαιξαν κάνα δυό γύρους». Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και η υποδοχή για CD λειτουργεί κανονικά. Βέβαια, οι περισσότεροι gamers δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους τη μυθική αυτή κονσόλα μέχρι που την ανακάλυψε στη σοφίτα ο γιος του Terry Diebold.

Ο κ. Diebold αγόρασε πολλά κουτιά σε δημοπρασία όταν χρεοκόπησε η εταιρεία του εργοδότη του η Advanta. Μεταξύ αυτών ήταν κάποια σερβίτσια αλλά και η κονσόλα. Είχε πληρώσει τότε 75 δολάρια για όλα!


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια