Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Rhodes Tour»: Αγώνας αφιερωμένος στην Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. (φωτογραφίες του Παντελή Τζερτζεβέλη)

Η 7η Μαρτίου, αποτελεί ορόσημο όχι μόνο στην ιστορία της Δωδεκανήσου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, καθώς η χώρα με το τέλος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, ζει ελεύθερα, και αυτό οφείλεται σε ένα μέρος στα νησιά της Δωδεκανήσου, 14 στο σύνολο, τα οποία όμως βρισκόταν υπό τον Ιταλικό ζυγό. Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 υπογράφηκε στο Παρίσι η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα αποδίδονταν στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία υποχρεωνόταν σε αποζημίωση ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας.

Την ημέρα αυτή 07 Μαρτίου 1948, καταφθάνουν στη γιορτινή και σημαιοστολισμένη Ελληνικά Ρόδο, ο βασιλιάς των Ελλήνων Παύλος με τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Μετά την συγκινητική ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Μαυρομιχάλης διαβάζει το βασιλικό διάταγμα:

Παύλος Α′ Βασιλεύς των Ελλήνων

Περί προσαρτήσεως της Δωδεκανήσου εις την Ελλάδα

Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:

Άρθρον 1ον

Αι νήσοι της Δωδεκανήσου, Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Κως, Λέρος και Καστελλόριζο, ως και αι παρακείμεναι νησίδες, είναι προσηρτημέναι εις το ελληνικόν κράτος από της 28ης Οκτωβρίου 1947.

Ο παρών νόμος, ψηφισθείς υπό της Δ′ Αναθεωρητικής Βουλής και παρ′ ημών σήμερα κυρωθείς, δημοσιευθήτω δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του κράτους.

Εν Αθήναις τη 3η Ιανουαρίου 1948

Κάθε χρόνο το Ποδηλατικό Σωματείο ΡΟΔΗΛΙΟΣ τιμάει την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων διοργανώνοντας, έναν ξεχωριστό και δυνατό αγώνα όπως είναι το Σιρκουί! Επίσης για μία εβδομάδα το νησί πλημμυρίζει από τις καλύτερες ποδηλατικές ομάδες της Ευρώπης και όχι μόνο, που λαμβάνουν μέρους στον International Tour of Rhodes. Mαζί τους καταφθάνουν και οι πρώτοι τουρίστες της σαιζόν οι οποίοι απολαμβάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε μία από τις θερμότερες περιοχές της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου την εποχή αυτή!

Ρεπορτάζ: Παντελής Τζερτζεβέλης (#lmn #cycling #rodilios #internationaltourofrodes #cycle365)Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.