Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

02 Απριλίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Κατερίνης μας χαρίζει την ψηφιακή γωνιά παραμυθιών

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης με σκοπό την ανάδειξη - προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας θέλοντας να τονίσει την αξία του παιδικού βιβλίου, της ανάγνωσής του και να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τα παιδιά και τους γονείς να ζήσουν τον κόσμο του βιβλίου δημιούργησε μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να «κατεβάσει» ελεύθερα ένα παιδικό παραμύθι και να το διαβάσει μαζί με τα παιδιά του.

Πατήστε εδώ για να βρείτε τα παιδικά παραμύθια

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μας ενημερώνει ότι ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) συμμετέχει στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (EBE) και στο πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι». Από την Παρασκευή 28/03/2020 και για έναν μήνα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) θα προτείνει στις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια την εβδομάδα.

 Η σχέση μεταξύ βιβλιοθήκης και σπιτιού είναι αμφίδρομη. Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της βιβλιοθήκης και των μελών της δεν σταματά ποτέ, αντιθέτως ενισχύεται και δυναμώνει με τέτοιες δράσεις.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για να λάβουν  τις οδηγίες για τα εργαστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο: dlibrarykaterini@hotmail.com ή να ενημερώνονται μέσα από τη σελίδα της βιβλιοθήκης στο facebook:
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.