Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: 101 νεκροί, 25 νέα κρούσματα - 2.170 συνολικά στη χώρα μας

Σε 101 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν δύο ακόμη συνάνθρωποί μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 25 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 2.170.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και το 80% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι. Στα ευχάριστα νέα, 27 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Το «R0» στην Ελλάδα είναι κάτω από 1

Στον δείκτη R0 που εξήγησε πως είναι ο αριθμός που αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Το R0 στην πατρίδα μας είναι κάτω από ένα και αυτό σημαίνει ότι η νόσος φθίνει, σβήνει δηλαδή και τελικά εξαφανίζεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. «Αν αυτό διατηρηθεί, θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για την επόμενη φάση», επισήμανε ακόμη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση ενώ τόνισε ότι «Παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Θέλει προσοχή».

Δεν θα ήθελα να έχω την ευθύνη μεταφοράς του ιού

Το πόσο σημαντικό είναι τα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα αυτές τις ημέρες υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος, κάνοντας ειδική αναφορά σε εκείνους που έφυγαν «νόμιμα ή παράνομα» για την επαρχία.

«Σχετικά με κάποιους συμπολίτες μας, που έχουν ήδη μετακινηθεί στην επαρχία πρέπει να θυμίσω ότι είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, παρακολούθησης της υγείας τους και αυτοαπομόνωσης επί του παραμικρού συμπτώματος, ακόμα και ένα πονόλαιμο, όπως λέω εγώ. Και κυρίως προστασίας έναντι των μονίμων κατοίκων, και κυρίως αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουν επ' αφορμή των γιορτών, τις ίδιες τις γιορτές μας. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, πως δηλαδή μετέφερα τον ιό σε έναν ηλικιωμένο, σε έναν επαρχιώτη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε δει τον ιό μέχρι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.