HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σ. Τσιόδρας: Είμαστε ακόμη μακριά από το εμβόλιο - Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες

Στο ζήτημα της φαρμακευτικής αγωγής και του εμβολίου αναφέρθηκε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Ακούγονται καθημερινά όλο και περισσότερα σενάρια σχετικά με τα φάρμα και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα, ενώ νέα για τα εμβόλια θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα εμβόλια, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «περίπου 70 εμβόλια έχουν λάβει σχετική έγκριση από τον ΠΟΥ για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, αλλά μόλις ένα έχει περάσει σε φάση «Β» που ελέγχεται σε ανθρώπους σχετικά με τι παρενέργειες και τις απαραίτητες ποσότητες».

Τέλος, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρας θα χρειαστεί αρκετή υπομονή ακόμα καθώς όπως είπε «η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμα από την εύρεση ενός εμβολίου καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ τουλάχιστον 12 μήνες θα πρέπει να περιμένουμε για την μαζική παραγωγή και διάθεση ενός εμβολίου».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια