HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 13 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

13 Απριλίου

Γεγονότα

1953-Με εντολή του επιθεωρητή Δημοτικών Σχολείων Γεωργίου Τολίδη, οι δάσκαλοι και δασκάλες των σχολείων: Α΄  και Β΄  Αιγινίου, Παλαιού και Νέου Ελευθεροχωρίου, Μακρυγιάλου, Μεγάλης Γεφύρας, Κολινδρού, Παληαμπέλων, Κορινού και Σφενδάμης, παρακολουθούν ανά μία ημέρα κατά το δεκαήμερο 13-22/4 τις εργασίες του μονοτάξιου Προτύπου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγαθουπόλεως. (Μακεδονικός Αγών, 19-4-1953, σελ. 4)

1983-Οι κάτοικοι της Περίστασης ιδρύουν ομάδα αιμοδοσίας για την ανάγκη των συνδημοτών τους. Η κίνησή τους χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή για τον νομό Πιερίας. (Ολύμπιο Βήμα, 14-4-1983, σελ. 1)

Γιώργος Κωνσταντόπουλος
2008-Εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο  το νέο Ιατρείο Καρίτσας. Το νέο ιατρείο διαθέτει εκτός του εξεταστηρίου αίθουσα αναμονής, αίθουσα βραχείας νοσηλείας, εφημέριο ιατρών και φυσικοθεραπευτήριο με στόχο σύντομα να μετεξελιχθεί σε πολυδύναμο ιατρείο. Την εκτέλεση των εργασιών έκανε η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου Κατερίνης ενώ την εποπτεία είχε ο ίδιος ο Διοικητής, Χρίστογλου. (Ολύμπιο Βήμα, 10-4-2008)

2014-Ολοκληρώνονται στην Ιταλία το τριήμερο 11-13 Απριλίου οι διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «Memorial Paolo d'Aloja» με τη συμμετοχή 465 πληρωμάτων από 29 χώρες. Η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης παίρνει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας για πρώτη φορά και κερδίζει την πρώτη θέση και το κύπελλο, επικρατώντας  στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Επίσης, κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο τερματίζοντας 2 δευτερόλεπτα πίσω από την αθλήτρια της Νότιας Αφρικής στον τελικό στο ίδιο αγώνισμα. Στη δίκωπο εφήβων, οι Θωμάς Καραμήτρος και Νίκος Κακούρης (επίσης από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης) έχασαν στις λεπτομέρειες την πρόκρισή τους στον τελικό του αγωνίσματός τους, παρότι σημείωσαν καλές εμφανίσεις. (Ολύμπιο Βήμα, 15-4-2014)

Κατερίνα Νικολαΐδου

Έφυγαν

1944-Εκτελείται κοντά στη Ρητίνη κατά την Κατοχή ο 50χρονος Νικόλαος Ε. Γκριμούλας, πρώην γραμματέας της Κοινότητας Κουντουριωτίσσης, ο οποίος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Νικόλαος Ε. Γκριμούλας

Έγιναν κι αυτά

1958-Στις αρχαιρεσίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη”, εξελέγησαν: πρόεδρος η Ευδοξία Σεϊτανίδου, αντιπρόεδρος η Μαρίκα Αντωνοπούλου, γενική γραμματέας η Ευανθία Βασιλειάδου, ταμίας η  Πιπίτσα Τσιούτρα και σύμβουλοι οι Γεωργία Τσινοπούλου, Κίτσα Παντελιάδου κα Μελάνα Χαραλαμπίδου.(Μακεδονικός Αγών, 13-4-1958, σελ. 4)

1984-Εκτεταμένες πλημμύρες προξενούν προβλήματα στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας. Η Κατερίνη κινδυνεύει ξανά (όπως και το 1981) καθώς ραγίζουν τα αναχώματα του ποταμού Πέλεκα. Στο Αιγίνιο πλημμυρίζουν 20 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργημένης έκτασης και τα νερά φτάνουν μέχρι τον οικισμό Μεγάλη Γέφυρα, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής. Στο Βαρικό Λιτοχώρου και στον Σβορώνο πλημμύρισαν 3.000 στρέμματα από την υπερχείλιση χειμάρρου, ενώ στην Νέα Έφεσο πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και αποθήκες. (Η Καθημερινή, 14-4-1984, σελ. 2)

2014-Με τη συμμετοχή 250 αθλητών από 11 χώρες ολοκληρώνεται το διήμερο διεθνές τουρνουά Παλαίστρα (12-13/4) στον Λαγκαδά. Ο αθλητής του παλαιστικού συλλόγου Άθλος Κατερίνης Γεώργιος Χαλκίδης πάλεψε κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τον 96 κιλών στους εφήβους. (Ολύμπιο Βήμα, 17-4-2014)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια