Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική – Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό σε 2.576. Στη συνέχεια ενημέρωσε πως υπάρχει ακόμα ένας καταγεγραμμένος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα.

Μιλώντας μετά τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά και πάλι κατηγορηματικά θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει εδώ. Δεν υπάρχει δεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο. Μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης. Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά θα κάνουν την προσπάθεια δυσκολότερη. Δεν επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό ή στο χωριό».

Αναφορικά με τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως: «Έχουν χρονική απόσταση για να μπορεί να αξιολογείται η κατάσταση. Κάποιες περιοχες θα τεθούν σε καραντίνα αν υπάρξει νέα εστία διασποράς του ιού».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός τόνισε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες, στα ταξί, στα κέντρα αισθητικής, στα ιατρεία, στα διαγωνιστικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα και στα κομμωτήρια.

Σε καταγραφή τυχόν παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ.

«Τις επόμενες δυο μέρες θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο. Μέχρι τότε θα ζούμε σε μια νέα καθημερινότητα. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 17 Μαΐου του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στης πτήσεις επαναπατρισμού.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.