HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα -16 νέα κρούσματα, 2.506 σύνολο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος. To σύνολο των θανάτων παραμένει 130 (34 γυναίκες), με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90% εκ των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα.

Διασωληνωμένοι είναι 47 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη (13 εξ αυτών γυναίκες). Το 89,4% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα.
Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι εξήλθαν από τις ΜΕΘ 63 άτομα. Με τα 16 νέα κρούσματα, το σύνολο ανέρχεται 2.506. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορωνοϊό.

Τσιόδρας: Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει από τον ελληνικό λαό: «Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η άρση των μέτρων, όμως, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής. Αν δεν χαλαρώσουμε, θα επιτύχουμε».

Ο Σωτήρης Τσιόδρα για την αισιόδοξη μελέτη στην Ελβετία

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια μελέτη που λαμβάνει χώρα στην Ελβετία με δείγματα από 36 χώρα και όλες τις Ηπείρους. «Στην Ελβετία αναλύουν τα δείγματα από 36 χώρες και όλες τις Ηπείρους. Οι μικροδιαφορές ανάμεσα στους ιούς μπορούν να μας βοηθήσουν. Παραδείγματος χάριν, ένα στέλεχος ιού που ανιχνεύθηκε στην Ελλάδα μπορεί να μας πει από που προήλθε ο ιός στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ήταν τόσο από την Κίνα, όσο και από την Ευρώπη. Στην Ισλανδία ήταν από τις ΗΠΑ.

Αυτό μας δείχνει ότι μια εξέλιξη στην μια άκρη της γης μπορεί να επηρεάσει την άλλη άκρη. Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται βραδύς ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του. Σύμφωνα με την Ελβετία, ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη και ένα πιθανό εμβόλιο θα μας προστατέψει μακροχρόνια».

Χαρδαλιάς: Μην σκεφτείτε εκδρομή την Πρωτομαγιά

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας σε αυστηρό τόνο αναφορικά με την αυξημένη κυκλοφορία τις τελευταίς ημέρες. «Η προσπάθειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση θέλω να τονίσω ότι τα μέτρα δεν χαλαρώνουν μέχρι τις 4 Μαΐου. Να μην σκεφτεί κανείς εκδρομή την Πρωτομαγιά», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζετε τι ανοίγει και πότε

Συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσει. Λίγη υπομονή ακόμα.

Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια