HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 16 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

16 Απριλίου

Γεγονότα

1925-Ο οικισμός Κούκος αποσπάται από την Κοινότητα Κολινδρού και προσαρτάται στην Κοινότητα Κατερίνης.(ΦΕΚ 97 Α/16-4-1925)

Κούκος Πιερίας

1941-Οχυρώνονται στο Κάστρο του Πλαταμώνα τα στρατεύματα της Νέας Ζηλανδίας, συγκρατώντας τα ναζιστικά που κατευθύνονται προς τη Λάρισα.

1959-Από σήμερα η ΔΕΗ αναλαμβάνει επίσημα την εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κατερίνη, έπειτα από την ολοκλήρωση εξαγοράς και την παράδοση του 14ου υποκαταστήματος (Κατερίνης) της Ελληνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας. (Μακεδονικός Αγών, 26-4-1959, σελ. 1)

1978-Θεμελιώνεται κοντά στην κοινότητα Νέας Αγαθούπολης το εργοστάσιο οπωροκηπευτικών “Γεωργοβιομηχανική”. (Μακεδονικός Αγών, 22-4-1978, σελ. 1)

2014-Η δημοτική Κοινότητα Λόφου του δήμου Κατερίνης και η δημοτική Κοινότητα Βροντούς του δήμου Δίου-Ολύμπου μετατρέπονται σε τοπικές κοινότητες.

Έγιναν κι αυτά

2014-Ολοκληρώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η εγκατάσταση φωτοσήμανσης στην Επαρχιακή Οδό προς Παλαιό και Νέο Κεραμίδι Ν. Πιερίας. Φωτεινοί σηματοδότες τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση της 3ης και 4ης Επαρχιακής Οδού με σκοπό την καλύτερη, αποδοτικότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο διασφαλίζει την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και κατ' επέκταση την ασφάλεια των πολιτών σε ένα κομβικό σημείο, ενώ ταυτοχρόνως διευκολύνεται η πρόσβασή τους στο Νοσοκομείο της Κατερίνης». (Ολύμπιο Βήμα, 17-4-2014)





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια