HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 17 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

17 Απριλίου

Γεγονότα

1931-Διεξήχθησαν αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εμποροπαντοπωλών Κατερίνης. Πρόεδρος εκλέγεται ο Αναστάσιος Τασούλας, αντιπρόεδρος ο Δημ. Ταγάρας, γενικός γραμματέας ο Στέφανος Κομματόπουλος, ταμίας ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, σύμβουλοι Νικ. Καλαμπαλίκης, Νικ. Δαρίβας, Κωνσταντίνος Γιαννιτσάρας. (Ηχώ των Πιερίων, 17-4-1931)

1955-Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φιλοπτώχου Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη” έχει πρόεδρο την Κυριακή Παντελιάδου και αντιπρόεδρο την Άρτεμη Φαρδέλλα.  (Μακεδονικός Αγών, 17-4-1955, σελ. 2).

1964-Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιούν οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας στην πλατεία της Κατερίνης, έπειτα από κάλεσμα της Ενώσεως Καπνοπαραγωγών Κατερίνης «Ο ΗΛΙΟΣ» και του Αγροτικού Συλλόγου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Την ώρα της συγκέντρωσης έκλεισαν σε ένδειξη συμπαράστασης τα καταστήματα της αγοράς της πόλης. Από τον εξώστη του καφενείου «Άριστον» μίλησαν κατά σειρά: ο πρόεδρος του «Ηλίου», Ι. Κεραμιδάς, ο πρόεδρος της «Δήμητρας» Χρ. Ανανιάδης, ο Τάκης Τερζόπουλος και ο Ανέστης Κοκτσίδης.
Μετά τη συγκέντρωση, εκδίδεται ψήφισμα, με το οποίο μεταξύ άλλων ζητείται να παρέμβει αποτελεσματικά το Κράτος στην καπναγορά της Πιερίας και μέχρι την απορρόφηση της πλεονάζουσας ποσότητας, που ανέρχεται σε 5-6 εκατομμύρια κιλά και να κλιμακωθούν οι τιμές από 28 ως 35 δραχμές. (Νέα Εποχή, 22-4-1964, σελ. 4)

1982-Ιδρύθηκε Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός στην Κατερίνη, με την επωνυμία “Ο Όλυμπος”.(Μακεδονικός Αγών, 17-4-1982, σελ.2)

1983-Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Κίμων Κουλούρης, σε επίσκεψή του στην Κατερίνη, εξαγγέλλει αθλητικά έργα για την Πιερία ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών. Σημαντικότερο από τα εξαγγελθέντα έργα είναι η κατασκευή ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν) και χορτοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων δραχμών. (Μακεδονικός Αγών, 23-4-1983, σελ. 1).

Έφυγαν

1974-Πεθαίνει σε ηλικία 46 ετών ο Αθανάσιος Ι. Βαβατσούλας, ο οποίος ήταν πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Κατερίνης από το 1967 ως το 1969. (Νέα Εποχή, 25-5-1974, σελ. 3)


Αθανάσιος Ι. Βαβατσούλας


Έγιναν κι αυτά

2004-Ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος διορίζεται γενικός γραμματέας Αθλητισμού. (news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, 17-4-2004)

2008-Με την υπ. αριθ. 85/2008 απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης ένας νέος Σύλλογος ιδρύθηκε στον Κορινό, με την επωνυμία «Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού» και έδρα τον Κορινό.

2010-Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας αποσπά το πρώτο βραβείο παραδοσιακών τραγουδιών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών, που οργάνωσε η Χ.Ο.Ν. και διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», με τη συμμετοχή 23 χορωδιών από διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Η χορωδία του Συλλόγου, υπό την διεύθυνση του διδασκάλου της, Νικολάου Πατρή, διακρίθηκε μεταξύ των χορωδιών και με την ερμηνεία 4 τραγουδιών, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις της Επιτροπής Πανελλήνιων Τραγουδιών και κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο.  (Ολύμπιο Βήμα 21-4-2010)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια