Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σύμη 1919. To Μαύρο Πάσχα για το ακριτικό νησί.

Σύμη 1919. To Μαύρο Πάσχα για το ακριτικό νησί. Ένα Πάσχα που βρήκε τους νησιώτες με κλειστές τις εκκλησίες και θλίψη. Ένα Πάσχα που «ντύθηκε» στα μαύρα.

«Το Πάσχα του 1919 μπήκε απαγόρευση στα Ιταλοκρατούμενα τότε Δωδ/σα και απαγορεύτηκαν οι καμπανοκρουσίες οι λειτουργίες και γενικά έκλεισαν οι εκκλησίες» περιγράφει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία η Συμιακή συγγραφέας Χλόη Αττιτή, μέλος της δραστήριας Ένωσης Γυναικών του ακριτικού νησιού.Και διηγείται:

"Επειδή αυτό το έζησαν και τα Χριστούγεννα , την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, οι Συμιακές σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους , έβαψαν μαύρα αυγά με μπογιά που έβαφαν τα ρούχα, ζύμωσαν μαύρα κουλούρια με μελάνι σουπιάς και αντί το λάβαρο της Ανάστασης στις εκκλησίες έβαλαν μαύρες σημαίες Σε συνεννόηση με τα άλλα νησιά ανήμερα το Πάσχα ( 7 Απριλίου 1919) μετά την λειτουργία της Αγάπης εξεγέρθηκαν και διεκδικούσαν την ελευθερία τους. Τραυματίστηκαν πολλοί, σκοτώθηκαν 2 αλλά οι γυναίκες σάπισαν στο ξύλο τους Ιταλούς κάτω στο Γιαλό , με ξύλα και κοντάρια."Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.