Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συντάξεις: Από Σεπτέμβριο οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε 200.000 συνταξιούχους

Mε χρονική καθυστέρηση τριών μηνών θα λάβουν τελικά τα αναδρομικά σε κύριες και επικουρικές συντάξεις περισσότεροι από 200.000 συνταξιούχοι, εξαιτίας της υπολειτουργίας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας λόγω κορωνοϊού.

Η πληρωμή τους, σύμφωνα με το insider.gr, τοποθετείται χρονικά στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς δεκάδες υπάλληλοι της κοινωνικής ασφάλισης δεν εργάζονται ή έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο υπολογισμός των ποσών των αναδρομικών.

Ο επανυπολογισμός του συνόλου των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων και επικουρικών, για όσους είχαν το 2016 άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ, γίνεται σταδιακά και με αναδρομικότητα από 1/10/2019.

Οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων κυμαίνονται από 23% μέχρι και 48% και φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα, με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ, θα αφορούν 288.000 συνταξιούχους από 21 Ταμεία.

Το «πράσινο φως» για την πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών στις επικουρικές που μειώθηκαν το 2016 έως και 55%, δόθηκε με το νόμο Βρούτση για το Ασφαλιστικό (ν.4670/2020)  και την εγκύκλιο για τον επανυπολογισμό τους, στο ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι προτού γίνει η περικοπή.

Όσον αφορά τις κύριες συντάξεις, η μέση μηνιαία αύξηση του ανταποδοτικού μέρους τους (έως 11,8%) θα είναι από 12 ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν με 30,1 έτη ασφάλισης και έως 252 ευρώ για όσους έχουν 40 έτη ασφαλιστικού βίου και μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις λόγω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης αφορούν παλιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης .

Μεγαλύτερα ποσά τον μήνα θα λάβουν οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν μετά τις 13 Μαΐου με 35 έως 40 έτη ασφάλισης. Οι παλαιοί συνταξιούχοι με πολλά έτη ασφάλισης θα λάβουν αρκετά λιγότερα, καθώς τις αυξήσεις που δικαιούνται θα τις πάρουν σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.


ΠηγήΕτικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.