Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 21 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

21 Απριλίου

Γεγονότα

1957-Την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών και στην Κατερίνη ζητά με τηλεγράφημά του προς τον υπουργό Εργασίας, Λεωνίδα Μπουρνιά, ο βουλευτής Πιερίας Δημήτριος Βακάλης. (Μακεδονικός Αγών, 21-4-1957 σελ. 1)


Δημήτριος Βακάλης

1965-Αναγνωρίζεται από το Πρωτοδικείο η Μορφωτική Εκπολιτιστική Ένωσις Συνοικισμού Αστών Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 25-4-1965, σελ. 4)

1973-Μονόλυκοι κατασπάραξαν 30 πρόβατα και αγνοούνται άλλα 15, στην περιοχή Καρακώστα του Λόφου Πιερίας και στο μαντρί ενός κτηνοτρόφου από την Κατερίνη. Κατασπαράχθηκε από τους γιγάντιους λύκους και ένα μαντρόσκυλο, στην προσπάθειά του να σώσει το αφεντικό του. Ο κτηνοτρόφος αποζημιώθηκε, ενώ η ζωή του σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία του μαντρόσκυλου του. (Ολύμπιον Βήμα, 21-4-1973, σελ. 1)

1987-Αναβιώνει στη Νέα Έφεσο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με την Κοινότητα ο παραδοσιακός χορός της τσουκνίδας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και της ορχήστρας του Βάκα από το Λόφο. (Ολύμπιο Βήμα, 22-4-1987).

2008-Πραγματοποιείται σε κέντρο της Ανδρομάχης συγκέντρωση υπέρ του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, ανήμερα της επετείου.Την εκδήλωση οργάνωσε η "Εθνική Πρωτοβουλία" Πιερίας και κεντρικός ομιλητής ήταν ο  δημοσιογράφος Διονύσης Βουλγαρόπουλος.  (Ολύμπιο Βήμα, 23-4-2008)

Έφυγαν

1982-Πεθαίνει σε ηλικία 91 ετών ο Παντελής Κουνατίδης του Νικολάου, ο οποίος υπηρέτησε ως πρώτος πρόεδρος της Κοινότητας Αλωνίων (εκλεγείς το 1931 και το 1932).

2018-Απεβίωσε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας.

Έγιναν κι αυτά

1973-Ομαδικός οπωρώνας φουντουκιάς στην κτηματική περιοχή «Μπουρνάζι» της Κονταριώτισσας, πρόκειται να δημιουργηθεί εντός του 1973 και ήδη ολοκληρώθηκε η γεώτρηση στην περιοχή. Από τον γεωπόνο Βασίλειο Γιάνναρο εκπονείται τεχνική μελέτη για την αυτόματη άρδευση όλης της περιοχής. Αυτό αναφέρεται σε ανταπόκριση του νεαρού μαθητή Ηλία Παπάζογλου, στην εφημερίδα «Ολύμπιον Βήμα». (21-4-1973, σελ. 3)

1975-Έπειτα από τις γενικές εκλογές για την ανάδειξη 25μελούς διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο Κατερίνης, συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση το εν λόγω συμβούλιο και καταρτίζεται σε σώμα ως εξής. Πρόεδρος ο Κων. Γιαννιτσάρας, α΄  αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ιωαννίδης,  β΄ αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Οικονόμου, ταμίας ο Μιλτιάδης Καρατόλιος, γενικός γραμματέας ο Σάββας Προβατίδης. (Ολύμπιον Βήμα, 26-4-1975, σελ. 1)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.